Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 17. 21:59 | Szerző/forrás: keol.hu

Zombor és Salacz: Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése

Zombor és Salacz: Az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése
2011 óta biztos gazdasági lábakon áll Magyarország, és a stabilitását az új eljárás szerint elfogadásra kerülő költségvetés is erősíti - többek között erről volt szó ma azon a sajtótájékoztatón, amelyet a város két országgyűlési képviselője tartott a Városházán.

Már a nyáron megszületik a Parlamentben a következő évre szóló költségvetés. Ez az új eljárás tavaly debütált és bevált - erről beszélt elsőként dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő.

A fő cél, hogy az állam hiány nélkül működjön; a 2017-es központi költségvetés az adócsökkentés és az otthonteremtés büdzséje lesz; ez 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 0,9 százalékos inflációval számol - ezt pedig már dr. Salacz László országgyűlési képviselő hangsúlyozta.

Jövőre csökken a legfontosabb élelmiszerek, az éttermi szolgáltatások és az internet áfa kulcsa. Változatlanul fennmarad a munka és a gyermeknevelés megbecsülésére épülő családi adórendszer. A kormány álláspontja szerint a saját otthon megléte a polgári berendezkedés egyik legfontosabb pillére - fogalmazott Salacz László. Ennek megvalósítására az elmúlt évtizedek legnagyobb otthonteremtési programját hirdette meg a kormány. Ehhez jövőre 211 milliárd forint áll rendelkezésre.A jövő évi költségvetés minden szakterület számára többletforrást juttat.

Zombor Gábor kiemelte: az oktatásra 270 milliárd forinttal, egészségügyre 167 milliárddal, a társadalombiztosítási és jóléti szférára 155 milliárd forinttal, a kulturális tevékenységekre 66 milliárddal, a sport és szabadidős ágazatokra pedig 22 milliárd forinttal jut több, mint az idén. Az ország tehát bebizonyította, hogy jobban teljesít - hangzott el az parlamenti képviselők sajtótájékoztatóján.

Zombor Gábor elmondta: Salacz Lászlóval közösen egy módosító javaslatot is beadtak a költségvetéssel kapcsolatban. A kecskeméti Katona József Színház ugyanis nemzeti színházi akkreditációra lett jogosult, és a minősítés már folyamatban is van. Amennyiben városunk teátruma megkapja a nemzeti színházi minősítést, akkor a jelenleginél nagyobb állami finanszírozást kaphat. Zombor Gábor és Salacz László az akkreditációshoz szükséges forrás megteremtéséhez adott be módosító javaslatot.

(Szöveg: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!