Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 18. 22:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Bíróság elé állítják a kecskeméti „táskázót”

Bíróság elé állítják a kecskeméti „táskázót”
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 17 éves kecskeméti fiatalember ellen, aki még 2016. január 24-én, Kecskeméten, a rendőrség közelében (!!!) úgy akarta megszerezni egy 78 éves asszony táskáját, hogy a földre rántotta az idős asszonyt, azonban a táskát nem tudta elvinni.

A 17 éves vádlott 2016. január 24-én 17 óra körüli időben Kecskemét belvárosába tartott gyalogosan. Még otthon elhatározta, hogy „táskázással" szerez pénzt, azaz egy utcán közlekedő idősebb asszonytól akarta elvenni a táskáját.

A vádlott a belvárosban észrevett egy 78 éves, betegségei miatt nehezen és bizonytalanul mozgó asszonyt, aki a 82 éves nővérébe karolva a rendőrségtől mintegy 100 méterre sétált lassan a templomba. A sértett a jobb karján vitte a műbőr táskáját, melyben a pénztárcája, abban 2.500 forint készpénz, valamint a táskában még egy esernyő is volt.

A fiatalkorú vádlott ezután a sértett mögé futott. Erőszakkal akarta elvenni a táskát úgy, hogy hátulról észrevétlenül elkapta a táska fülét és hirtelen mozdulattal, nagy erővel, többször megrántotta. A vádlottnak az egyre erőteljesebb rángatás ellenére sem sikerült kitépnie a sértett kezéből a táskát. A rángatás miatt azonban a sértett bundája elszakadt és az idős asszony a kísérőjével együtt a betonjárdára esett. Ekkor a vádlott ijedtében elengedte a táskát és elmenekült a helyszínről.

A rablás miatt a sértett és testvére is nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek. A vádlott a cselekményével a sértett bundájában mintegy 30.000 forintos kárt okozott, de az idős asszony nem kérte ennek megtérítését.

A büntetlen előéletű fiatalkorú rabló előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Őt az ügyészség a bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett kísérletével vádolja. Az ügyész javítóintézeti nevelés alkalmazását indítványozta a vádlottal szemben. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!