Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 20. 23:02 | Szerző/forrás: keol.hu

Ifjúsági találkozót rendeztek Pálosszentkúton

Ifjúsági találkozót rendeztek Pálosszentkúton
Petőfiszállás-Pálosszentkúton tartották idén a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye egyik legnagyobb ifjúsági eseményét, a fiatalok évente megrendezett pünkösdi találkozóját - írta meg a magyarkurir.hu

Sokéves hagyomány, hogy a fiatalok egy része Kiskunfélegyházáról gyalogosan érkezik az eseményre. Idén huszonöten vágtak neki május 13-án, pénteken délután a 15 kilométeres útnak. 

Ezen a napon a 99 évvel ezelőtti fatimai jelenésre emlékeztek a résztvevők. Puskás Antal pálos szerzetes szentbeszédében arra biztatta a fiatalokat, hogy merjék életüket az irgalmasság anyjának felajánlani, hiszen a Szűzanya mindig velünk van. A szentmisét követően zenés szentségimádás következett.

Szombaton reggel a szentkút körül gyűltek össze a fiatalok reggeli imádságra, majd elkezdődtek a találkozó programjai. A hétvége témája - tekintettel a rendkívüli szentévre - az isteni irgalmasság volt.

A reggeli imádságot és az azt követő főelőadást Geszler Péter, a kalocsai székesegyház káplánja tartotta. A bűnös asszony evangéliumi történetéről szólt, amelyben Jézus egyszerre igazságos és irgalmas is. A lelkipásztor több szempontból is bemutatta a szentév jelentését, majd gyakorlati, tettekre váltható javaslatokat tett az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit illetően.

Az előadást követően kiscsoportos beszélgetés következett, amelyet a kiskunfélegyházi, a kalocsai és a kiskőrösi fiatalok vezettek. Olyan kérdésekre keresték a választ, hogy miként élhető meg az irgalmasság a mindennapokban, hol találhatunk rá példákat a Szentírásban, milyen jellemzői vannak a családban, illetve hogyan tudjuk megvalósítani az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit.

Délután a jelenlévők közösen járták végig az „Öröm útját", melynek során Jézus feltámadását és a pünkösdi eseményeket elmélkedték végig tizennégy állomáson keresztül. Ezt követően a fiataloknak lehetőségük volt az irgalmasság cselekedeteihez kapcsolódó tanúságtételeket meghallgatni, és közösségi játékokban vehettek részt.

(Forrás és fotó: Parázs Pasztorális Központ)

Kövessen minket a Facebookon is!