Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 23. 23:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Újabb utcákat aszfaltoztak a négymilliárdból

Képgaléria
Újabb utcákat aszfaltoztak a négymilliárdból
Két lakossági önerővel épült aszfalt utat adtak át hétfőn délután a Hunyadivárosban. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az átadón bejelentette, a tavaly év végén útépítésekre elnyert 4 milliárd forintos forrás beruházásai 30 százalékában már el is készültek, az itt átadott Dugovics Titusz és Corvina utcák is jórészt ennek köszönhetően valósultak meg.

- Innen üzenem Boros néninek, hogy az út elkészült - mondta a  környékbeliek és más vendégek számára rendezett megnyitón a városrész képviselője. Pászti András így ajánlotta az utat az időközben elhunyt idős néni emlékének, annak a lakónak, aki a legtöbbször tette szóvá korábban a fogadóóráin az aszfaltozás kérdését.

A két utca megépítésével egy újabb probléma oldódott meg - fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy Hunyadivárosban nemrég fejeződött be a Géza fejedelem körút felújítása, a Kaffka Marit utca stabilizációjával pedig újabb ponton nyílik lehetőség a városrészből elérni az északi elkerülő utat.

A városrészt érintő legfontosabb jövőbeli feladatokról Szemereyné Pataki Klaudia elmondta: mivel az új utcák csapadékvize az elvezető-hálózatra csatlakozik, és egyre szaporodik a hasonló utcák száma, mind több víz terheli az aluljárót a Békéscsabai úton, amelynek vízelvezetésére megoldást kell találni.

Mindkét most átadott utca 4,5 méter szélességben, zárt csapadékvíz-evezető rendszerrel épült, a Corvina utca 175, a Dugovics Titusz utca pedig 143 méter hosszan.

(Szöveg: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!