Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2016. május 31. 14:54

Ülést tartott a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Képgaléria
Ülést tartott a Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub
A Karol Wojtyla Barátság Központban megtartotta szokásos havi tanácskozását az intézményben működő nyugdíjas klub. A „szervezet” tagsága szinte teljes létszámban „felsorakozott” a kedd délelőtti eseményen: a népkonyha nyugállományú önkéntesei és gondozottai egyaránt eljöttek. Az ülésen Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító igazgatója is részt vett. (Fotók: Mátyus István)

A megbeszélésen számba vették közös dolgaikat. A vezetők beszámoltak az elmúlt hónapok kiemelkedő eseményeiről, elért eredményeiről. Első helyen említették, hogy a nyugdíjas klub élete igen mozgalmasnak bizonyult az év eddigi szakaszában. Számos közösségi rendezvényt – tornaórákat, szórakoztató klubfoglalkozásokat – szerveztek a Wojtyla Házban. Kiállításokat látogattak a Hírös Agórában, Cifrapalotában, a Porta Egyesület dísztermében. Eljutottak a Planetáriumba, a görögkeleti templomba, a Vadasparkba, sőt még ingyenes szemészeti vizsgálaton, orvosi előadásokon is részt vehettek. Ami a közeljövő nagyobb szabású eseményeit illeti: terveik között egy-egy ópusztaszeri és budapesti kirándulás szerepel. Elhatározták: az év második felében is így folytatják tovább.

Háttér:

A Boldog Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub célja, hogy a névadó szellemiségét követve figyelmet fordítson a segítségre szoruló idős emberek, mozgássérült vagy más egészségügyi problémák miatt hátrányos helyzetűek életkörülményeinek javítására, rehabilitációjuk elősegítésére, felgyorsítására.

A vallásos jellegű, minden nehézsorsú embert tárt karokkal váró, fogadó klub oktatási, kulturális és közérdekű közösségi programokkal szolgálja tagjait, bekapcsolva, integrálva őket a városi nyugdíjas klubok életébe.

A nyugdíjas klub foglalkozásait a Boldog Karol Wojtyla Barátság Központ székházában (Kecskemét, Egressy utca 5/b) heti egy alkalommal, csütörtöki napokon tartja.

A működési feladatokat egy fő klubvezető, háromfős felügyelő bizottság és egy pénztáros végzi.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Nyugdíjas klub