Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 31. 21:30 | Szerző/forrás: keol.hu

Segítsük olimpikonjainkat!

Segítsük olimpikonjainkat!
Mint ismeretes, két kecskeméti úszó, Burián Kata és Földházi Dávid is rendelkezik olimpiai kvalifikációs "A" szinttel, így nagy eséllyel résztvevői a nyári, riói ötkarikás játékoknak.

Kata és Dávid teljesítményére nem csak közvetlen környezetük, de Kecskemét városa és egész lakossága is joggal lehet büszke. A Kecskeméti Fürdőben készülő válogatott versenyzők eredményei példaértékűek, és városunkban szinte egyedülállóak, mivel rajtuk kívül eddig egy sportolónak sikerült kvalifikálnia magát az idei paralimpiára, Csonka András asztaliteniszező személyében.

A Bácsvíz-KVSC olimpikon úszóinak sikeréhez nem csak kitartó, céltudatos, és fizikailag rendkívül megterhelő edzésmunkára van szükségük, hanem áldozatok meghozatalára is, ami az élsport velejárója. Sok esetben azonban nem csak a sportolók hozzáállásán múlik a siker, hanem a környezetük támogatásán is. Kecskemét városa ebben is példamutató szerepet vállal, hiszen május 26-án arról döntött a közgyűlés, hogy jelentős felkészülési támogatással segíti a riói olimpiára kvótával rendelkező kecskeméti sportolókat.

Az úszók felkészülése május 29-én Törös Károly vezetőedző irányításával megkezdődött. A lehető legsikeresebb edzésmunka elvégzése érdekében Katának és Dávidnak a Kecskeméti Fürdőben a felkészülés kezdetétől egy külön pályát biztosítunk, amin így sokkal hatékonyabb edzéseket tudnak elvégezni. Reméljük, hogy ezt a kellemetlenséget mindenki örömmel viseli, valamint Kata és Dávid felkészülése eredményes lesz, amihez további plusz motivációt ad nekik a kecskemétiek közös támogatása.

Bízunk benne, hogy úszóink az olimpián méltó módon képviselik majd városunkat, örömet okozva ezzel minden sportszerető kecskemétinek.

Hajrá Kecskemét!

(kecskemetifurdo.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!