Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 31. 22:05 | Szerző/forrás: keol.hu

Óriási kadás-siker: Mit nyerhetünk a szürkevíz használatával?

Óriási kadás-siker: Mit nyerhetünk a szürkevíz használatával?
Ezzel a címmel indult és nyert 2016. május 28-án a Kecskeméti SzC Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolájának GreyWater nevű csapata (Kovács Dávid és Szűcs Ákos Iván) a Stockholmi Ifjúsági Víz Díj magyarországi döntőjén.

A hazai versenyt a GWP Magyarország Alapítvány szervezte számos partnerszervezet segítségével és támogatásával. A verseny fővédnöke, Áder János köztársasági elnök volt. A nyertes kötelezettsége, hogy a 2016. augusztus 27-szeptember 1. között zajló világversenyen Stockholmban 183 ország döntősei mellett ismételten megmérettesse magát. Ezen a versenyen világszerte több ezer fiatal vesz részt a selejtezőkön, amelynek minden fordulója angol nyelvű, így természetesen a tárgyi tudás mellett kiválóan kell az idegen nyelvet is beszélniük a versenyzőknek.

A kecskeméti nyertesek a pályamunkájukban bemutatták, hogy az esővíz iskolai felhasználása milyen konkrét gazdasági előnyöket jelenthet, és mennyi ivóvíz megtakarítással járhat. A világversenyt követően a fiúk szerepet kapnak a 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozón is novemberben. 

Felkészítő tanár Kiss Róbertné Rivó Erika.

Kövessen minket a Facebookon is!