Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. május 31. 22:08 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskemét a duális szakképzés bölcsője és zászlóshajója is

Képgaléria
Kecskemét a duális szakképzés bölcsője és zászlóshajója is
A szakképzésben és felnőttképzésben oktatók továbbképzése a duális szakképzésről, mint jó gyakorlatról - ez a projekt a Kárpát-medence magyar lakta régióinak együttműködését erősíti. A program hétfőn zárult le Kecskeméten.

Mint köztudott, a duális szakképzés előnye, hogy a képzési rendszer az iskolák és a vállalatok együttműködésén alapul. Az iskolapadban szerezhető meg az elméleti tudás, a gyakorlati képzést viszont a partner cégek biztosítják.

Kecskemét városa a duális szakképzés bölcsője és egyben zászlóshajója is - hangzott el a konferencia megnyitásán. A projektzáró rendezvényt a város alpolgármestere, Mák Kornél nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a magyarság megmaradása érdekében is fontos az egész Kárpát-medencében a duális szakképzés és felnőttképzés. 

Az iskolai szinten is kiterjedt testvérvárosi kapcsolatok szintén segítik ennek megerősödését - erről már a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója, Leviczky Cirill beszélt. A konferencián elhangzott: nem véletlen, hogy forszírozzák a gyakorlatközpontú oktatás kiterjesztését, hiszen az unió valamennyi tagállamában és a szomszédos országokban is napirenden van ez a téma a gazdaságvezérelt munkaerő-piac kialakítása érdekében.

(szöveg: Kecskeméti Televízió)

Kövessen minket a Facebookon is!