Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 1. 21:49 | Szerző/forrás: keol.hu

Több, mint 230 embert csapott be egy üdülési joggal üzletelő cég

Több, mint 230 embert csapott be egy üdülési joggal üzletelő cég
Kecskeméti és bajai sértettek is szerepelnek abban a bűnügyben, amelyben a Dunakeszi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy nővel és hat férfival szemben. A vádlottak üdülési jog értékesítése ürügyén csaltak ki pénzt több mint 230 embertől.

A százhalombattai és budapesti vádlottak 2012 és 2013 augusztusa közötti időben cégük nevében előbb telefonon, majd személyesen az ország számtalan pontján élő, olyan embereket kerestek meg, akiknek üdülési joguk volt. A vádlottak telefonon, a cég irodájában vagy különböző szállodákban szervezett találkozókon színlelt ajánlatot tettek arra, hogy értékesítik az üdülési jogokat.

Azzal ámították a sértetteket, hogy lehetőség nyílt arra, hogy az üdülési jogot külföldi vevők számára igen kecsegtető összegekért értékesítsék. A vádlottak vállalták az ügylet lebonyolítását, ha az üdülési jog tulajdonosa 290.000 forint értékesítési díjnak nevezett összeget fizet a cégnek. 

Ajánlatuk komolyságának alátámasztására megbízási szerződéseket is készítettek, a befizetendő összegekről több esetben számlát állítottak ki. Sőt azt is kikötötték, hogy amennyiben nem jön létre az ügylet, a befizetett díj visszajár.

Miután azonban a sértettek a kért összegeket befizették, a vádlottak a cég nevében megadott telefonszámokon elérhetetlenné váltak, pénzükért cserébe a sértettek semmilyen szolgáltatást nem kaptak. A befizetett összegeket a 234 sértett közül senki sem kapta vissza.

A Dunakeszi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja a vádlottakat.

Kövessen minket a Facebookon is!