Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 2. 19:05 | Szerző/forrás: keol.hu

Szakmai műhelynapot rendeztek Kecskeméten a könyvtárak vezetőinek

Szakmai műhelynapot rendeztek Kecskeméten a könyvtárak vezetőinek
Kétnapos szakmai műhelynapot szerveztek Kecskeméten a könyvtárak vezetőinek. A szakemberek többek között a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer munkájáról, fejlesztéséről, a hálózathoz tartozó kistelepülési könyvtárak helyzetéről hallhatnak előadásokat, csütörtökön pedig két vidéki könyvtárat is meglátogatnak.

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer munkájáról, a hálózat fejlesztéséről, a megyei könyvtárak helyzetéről és a kistérségi könyvtárak szerepéről tartanak többek között előadásokat azon a kétnapos szakmai műhelynapon, melynek ezúttal Kecskemét ad otthont. A rendezvényre az ország minden szegletéből érkeztek könyvtárosok, hogy megvitassák a vidéki könyvtári ellátás javításának lehetőségeit.

- Kész koncepció mentén dolgozunk, hiszen Bács-Kiskun megyében már 10 éves ez az ellátási forma, amelynek az lényege, hogy a megyei könyvtárhoz csatlakoznak az 5 ezer lakos alatti kistelepülések és onnantól kezdve egy állami támogatással a megyei könyvtár biztosítja helyben a szolgáltatásokat. Nemcsak a teljesen új könyveket, folyóiratokat, újságokat, hanem nagyon sokféle programot, tanfolyamot nyilatkozta Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) elnöke, a Kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár igazgatója.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!