Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 3. 16:26

Király József osztott ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
Király József osztott ebédet a Wojtyla Házban
Kecskemét - Szinte meg sem lehet számolni, hányszor segített már Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő, az MSZP helyi és területi elnöke a Karol Wojtyla Barátság Központ szegényein. A hátrányos helyzetű emberek igaz barátja, támogatója, szószólója köszöntötte péntek délben a Wojtyla családot. Az ebédlőben megjelent mintegy száz nehézsorsú ember - hajléktalan, krónikus beteg, munkanélküli, nagycsaládos, kisnyugdíjas - társaságában aktuális várospolitikai fejleményekről számolt be, majd részt vett az ebédosztásban. Király József felajánlásával ma babgulyást fogyaszthattak, melyhez kenyeret és süteményt is kaptak a szegények. Az étel elkészítéséért Bozó Pálné Kati néni önkéntes- és Mezei Attila mesterszakácsot illeti dicséret. (Fotók: Tódor Norbert)

Király József Kecskeméten született, öt gyermek édesapja, felesége Gömöri Ágnes.

Építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, Podmaniczky-díjas városvédő és a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatának kitüntetettje. Több mint két évtizede az általa alapított cégnél dolgozik.

Elkötelezett híve a hagyományok megőrzésének és a régi épületek, városrészek megtartásának és felújításának. Támogatja a helyi kortárs művészek megismerésének lehetőségeit.

Több társadalmi és civil szervezetben tevékenykedik, így például a Kecskeméti Városszépítő Egyesület és a Magyar Nanbudo Szövetség elnöke, 7. Danos Nanbudo mester, a Kecskemét-Aomori (magyar-japán) Baráti Kör tiszteletbeli elnöke.

2010. júniusában az MSZP Kecskemét Városi Szervezetének elnökévé választották.

Egész életében arra törekedett – szem előtt tartva az igazságosságot és a becsületességet –, hogy az általa végzett munka fokmérője az legyen, miként felel meg környezetének, munkatársainak, családjának, barátainak.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház