Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2016. június 6. 21:51 | Szerző/forrás: keol.hu

Jubiláló pedagógusokat köszöntöttek Kecskeméten

Jubiláló pedagógusokat köszöntöttek Kecskeméten
Nyugdíjas pedagógusokat ünnepeltek hétfőn délután a városháza dísztermében. Olyan óvónőket, tanítókat, tanárokat köszöntöttek, akik 50, 60, 65 illetve 70 évvel ezelőtt vették át diplomájukat, legalább 30 évet tanítottak, és ebből legkevesebb 15 évet Kecskeméten.

A Pedagógus Naphoz kötődően rendezték meg a hagyományos rendezvényt, amelynek keretében díszoklevéllel és pénzjutalommal köszönték meg az ünnepeltek példaértékű munkáját. Összesen 28 arany, 32 gyémánt, 11 vas illetve két rubin díszoklevelet adott át Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Hörcsök Imre, az Értékmegőrző Bizottság elnöke.

Az M. Bodon Pál Zeneiskola műsorával kezdődött az ünnepség, majd Hörcsök Imre mondott köszöntő beszédet Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében. Beszédében rámutatott arra: bár anyagiakban nem ígér sokat a pedagógus pálya, különleges kiváltságot jelent. Hisz az óvónők, tanítók, tanárok áldozatos munkája révén lesz több, gazdagabb egy gyermek.

A hírös város mindig is büszke lehetett pedagógusaira, hisz országosan is figyelemre méltó eredményeket értek el általuk diákjaik. Július 1-jén mérföldkőhöz érkezünk, hisz egyetemi várossá válik Kecskemét. Ebben a nagy sikerben ott van a most ünnepelt pedagógusok munkája is - hangsúlyozta Hörcsök Imre. - Köszönjük a hűségüket, szeretetüket, biztató szavaikat és mosolyukat, és kívánunk önöknek tanítványaik és szeretteik körében eltöltött boldog éveket - zárta beszédét a városatya.

Ezután adta át Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az arany, gyémánt, vas, rubin díszokleveleket azoknak a pedagógusoknak, akik 50, 60, 65 vagy 70 éve szerezték diplomájukat. Kégel Tamásné, a Városi Pedagógus Szakszervezet titkára pedig virággal köszöntötte az ünnepelteket.

(A jubiláló pedagógusok névsorát a fotógalériában találják meg!)

(Szöveg: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!