Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 15. 21:28 | Szerző/forrás: keol.hu

A nemzetközi és magyar gokart versenyszezon hétvégi állomása Kecskemét lesz

A nemzetközi és magyar gokart versenyszezon hétvégi állomása Kecskemét lesz
Félidőnél jár a profi gokart versenyszezon: 130 versenyző, és 4-500 fős tömeg várható Kecskemétre ezen a hétvégén.

Idén is óriási a tét a CIK-Central European Zone - Central-Eastern European Rotax Max Challenge gokart kupán: helyek a Világbajnokságra, melyet most az olaszországi Nápolyban tartanak október 15-22 között. A következő 4 géposztályból kvalifikálhatja magát a tehetséges versenyző: Junior Max (13-16 évesek), Senior Max (15 év felett), DD2 (15 év felett), DD2 Masters (30 év felett). A tavalyi világbajnokságon például Rubens Barrichello is elindult.

Mi magyarok pedig mindezek mellett abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy további két helyre küldhetjük legjobb utánpótlás versenyzőinket: a MicroMax (7-11 évesek) és Minimax (9-13 évesek) 1-1 helyet kaphatnak a Magyar Gokart Országos Bajnokságon!

A nemzetközi és magyar versenysorozat következő állomása Kecskemét, ahol június 17-18-án edzés és nagyon komoly szakmai felkészülés folyik a pályán és a kamionokban, majd június 19-én hihetetlen versengés részeseivé válik mindaz, aki kilátogat az eseményre. Amire számíthatunk a magyar szezon soron következő, IV. versenyén Kecskeméten:

- 7 géposztály adrenalin-dús versengése

- 150 versenyző és csapata, valamint szurkolói a helyszínen

- 935 m hosszú élvezetes pálya

- 7 X 3 tehetséges versenyző a dobogón, kupával a kezében

Valamint időmérés, gépsorsolás, gépátvétel, mérlegelés, briefing, benzingőz, bukósisakok, overálok, családok, csapatok...

Az autóssportban az utánpótlás nevelés elképzelhetetlen a gokart nélkül! A sportágból kerül ki a későbbi autóversenyezők 99 százaléka. Sokan talán nem is tudják, de a gokart olyan versenyzőket adott a magyar autósportnak mint, Kiss Norbert kamionversenyző, Baumgartner Zsolt, volt F1-es pilóta, vagy  Kis Pál Tamás, Auto GP pilóta.

Kövessen minket a Facebookon is!