Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 16. 23:44 | Szerző/forrás: keol.hu

Kereki Tojásfutam - Tojásherceget és Tojáskirályt koronáznak a Tojásfesztiválon

Kereki Tojásfutam - Tojásherceget és Tojáskirályt koronáznak a Tojásfesztiválon
Szombaton délután 13:00 - 17:00 óra között a Kereki Tojásfutam ügyességi játékoké lesz a Kossuth tér nagy része.

A Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanárai ügyességi játékkal és versennyel várják a gyerekeket és felnőtteket. A megmérettetésen 13 állomáson tesztelhetik gyorsaságukat, kreativitásukat, ügyességüket a gyerekek, felnőttek, családok, természetesen egyénenként megoldva a feladatokat. 

A játékosok az információs sátornál kérhetnek „Tojás útlevelet". Az útleveleken rögzítik a játékos nevét, életkorát és elérhetőségét. Ezzel a Kossuth téren meg kell keresniük a „Tojásrakó" helyeket, ahol „Tojáspontokat" szerezhetnek. 

Összesen 13 állomáson tesztelhetik gyorsaságukat, kreativitásukat, ügyességüket a játékosok: tojás amőba, tojás a szakajtóban, csőbe húzott tojás, tojásháló, csibefutam, tojásterelgető, madarat tojásáról, Kukori és Kotkoda, tojás puzzle, tojásQuiz, tyúkfészek takarítás, tojáskanalazás.

Ha nem sikerült minden játékot lejátszaniuk, akkor is leadhatják az útlevelet, a szerzett tojáspontok akkor is játszanak az összesítésben. Az információs sátornál kell leadni a tojásútlevelet az értékelésre. Az ott lévő segítők összesítik a tojáspontjokat és rögzítik az eredményt. 

Két korosztályból választják ki a legügyesebbeket, akiket „Tojásherceggé" és „Tojáskirállyá" koronáznak 18 órakor a nagyszínpadon, különleges ceremónia keretében. A résztvevőknek ajándék is dukál: például ingyen dodzsemezést nyerhetnek.

Kövessen minket a Facebookon is!