Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 23. 23:41 | Szerző/forrás: keol.hu

Olimpiai válogató lesz a XVI. Messzi István Emlékverseny

Olimpiai válogató lesz a XVI. Messzi István Emlékverseny
Tizenhatodik alkalommal tiszteleg a magyar súlyemelő társadalom Messzi István emléke előtt hétvégén, az Emlékversenyen. Messzi István 1988-as Szöuli Olimpia ezüstérmes súlyemelője volt 82,5 kg-os súlycsoportban.

Június 25-én szombaton súlycsörgéstől lesz hangos a Messzi István Sportcsarnok, a versenyek 9,30-tól kezdődnek, az utolsó verseny este 19,00 órakor kezdődik. 

Kecskeméti TE versenyzői közül  serdülők mezőnyében Kasza-Kovács Pál, Árva Cintia, junior korcsoportban Nagy Noel, felnőtteknél Kasza Adrienn, Hoffer Ágnes, Kasza-Kovács Klára, Takács Erika, és Török Péter lép dobogóra.

Nyolcvan feletti nevezés érkezett a versenyre - mondta Bálint Csaba az emlékverseny ötletadója, megvalósítója - ami nem véletlen, hisz minden alkalommal sikerült nagyon színvonalas versenyt rendeznünk.

Az idei Emlékverseny különlegessége, hogy az itt elért eredmények alapján kerül kijelölésre, hogy ki fogja képviselni Magyarországot a Riói Olimpián súlyemelő sportágban. Nagy Péter és Soóky Gergely száll harcba a riói repülőjegyért. Nagy létszámban indulnak az utánpótlás korosztályban, részükre is válogatóként szerepel az Emlékverseny az Olimpiai Reménységek Versenyére - Árva Cintia kecskeméti versenyző is a válogatott keret tagja.

Köszönet a támogatóknak - Fornetti Kft; Herczeg és Társa Kft; Füredi Felnőttképző Oktatási Központ; Kecskeméti McDonalds; Wernesgrüner Étterem; Family Market Kft; Phoenix Mecano Kft; Félegyházi Malom Kft; Kecskemét Megyei Jogú Város; Mamiker Bt; -, hogy segítették a felkészülésünket és hozzájárultak a sikerhez. 

Kövessen minket a Facebookon is!