Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 24. 22:32 | Szerző/forrás: keol.hu

65 éve Kecskeméten – Jubileumi kiállítás a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról

Képgaléria
65 éve Kecskeméten – Jubileumi kiállítás a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról
A „65 éve Kecskeméten" címmel rendezett jubileumi kiállítás megnyitását tartották a Cifrapalotában pénteken délelőtt. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 65 évét fotókkal, makettekkel, történetekkel és leírásokkal, valamint különleges relikviákkal bemutató tárlat megnyitóján Kecskemét Városvezetése részéről Sipos László tanácsnok, önkormányzati képviselő volt jelen.

A kiállítást Ugrik Csaba dandártábornok, a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (Kecskemét) parancsnoka nyitotta meg. "Büszke vagyok eredményeinkre, elődeimre, kollégáimra, akiknek szakmai felkészültsége elhivatottsága, áldozatkészsége nélkül mindez nem jöhetett volna létre" - mondta.

A kiállítás tárgyanyagát az MH 59.Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, az HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint Almási Balázs és Rácz Adrienne bocsátották rendelkezésre. A roll-up-ok fotóanyagát dr. Toperczer István alezredes, Kaszab Tibor százados, Schadl György nyá. ezredes és Kenyeres Dénes nyá. alezredes készítették. Grafika és kivitelezés: Kaszab Tibor százados, HM. Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. A Gripen-makett Fekete József és Lőrincz László munkája.

A kiállítás koordinálását dr. Szabóné Haklár Anita zászlós és Szabóné Bognár Anikó, valamint Dr. Végh Katalin múzeológusok végezték.

A kiállítás 2016. július 31-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 17 óra között lesz megtekinthető.

Kövessen minket a Facebookon is!