Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 28. 21:28 | Szerző/forrás: keol.hu

Halállal végződött a foktői driftelés

Halállal végződött a foktői driftelés
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 29 éves géderlaki férfivel szemben, aki egy gyorsulási versenyen driftelve nekicsapódott egy másik autónak, melynek utasa a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

A 29 éves géderlaki férfi 2015. július 12-én délután az általa vezetett, hatósági jelzés nélküli személygépkocsival a Foktő külterületén kívül található, közforgalom elől elzárt repülőtér kifutópályájára engedély nélkül bement annak érdekében, hogy ott járművével nagy sebességgel folyamatos oldalcsúsztatásokat végezzen, azaz drifteljen. A reptér területén ekkor legalább harmincan voltak, különböző ismerősi kör tagjaiként.

Este nyolc óra körül a vádlott az általa vezetett gépkocsival a kifutópálya jobb széléről úgy indult el és fordult driftelve hirtelen balra, hogy eközben nem biztosított elsőbbséget a mögötte a kifutópályán gyorsulást végző és egyenesen továbbhaladni szándékozó személygépkocsi részére. A vádlott járműve a mintegy 110 km/h sebességgel egyenesen közlekedő másik autó jobb oldalának csapódott. A baleset következtében az utóbbi autóban hátul, bal oldalon utazó fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ugyanebben a járműben elöl ülő utas szintén súlyos, mintegy 90 nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott is vitt autójában elől, jobb oldalon utast, aki könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A férfi bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!