Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. június 28. 21:43 | Szerző/forrás: keol.hu

Sikeresen szerepeltek a Kecskeméti TE versenyzői a XVI. Messzi István Emlékversenyen

Képgaléria
Sikeresen szerepeltek a Kecskeméti TE versenyzői a XVI. Messzi István Emlékversenyen
Hétvégén rendezték meg Kecskeméten a Messzi István Emlékversenyt, mely felvonultatta a hazai élvonal legjobbjait. A versenyt Bogasov István önkormányzati képviselő, Kecskemét Megyei Jogú Város Sport Munkacsoportjának elnöke nyitotta meg.

A versenyen a Kecskeméti TE kilenc versenyzővel indult, akik nagyon szép eredményeket értek el. U15-ös korosztályban Árva Cintia 53 kg-os súlycsoportban első helyen végzett 110 kg-os (50;60) eredménnyel,ezzel abszolút versenyben a második legjobb eredményt érte el. Cintia meghívást kapott a magyar válogatottba és július közepén az Olimpiai Reménységek Versenyén fog indulni a válogatott tagjaként. 

Kasza-Kovács Pál 45 kg-os súlycsoportban és Árva László 62kg-ban súlycsoportban nem talált legyőzőre és lettek első helyezettek. Junior korcsoportban, 69 kg-os mezőnyben Nagy Noel 216 kg-os (96;120) teljesítménnyel végzett a súlycsoportja élén. 

Felnőtt mezőnyben négy kecskeméti hölgy mutatkozott be, Kasza Adrienn 48 kg-os súlycsoportban, Kasza-Kovács Klára (58 kg) és Takács Erika (+75) és lett első, valamint Hoffer Ágnes (53 kg) lett ezüstérmes a súlycsoportjában. Férfiaknál Török Péter +105 kg-os súlycsoportban bronzérmes lett 262 kg-os eredménnyel. 

Az utánpótláskorú fiatalok mellett a Masters korosztály is nemzetközi versenyre készül. Szeptemberben Takács Erika, Nagy Noel, Kasza György, Török János és Török Péter vesz részt a Masters Európa-bajnokságon, melyet Németországban rendeznek.  

Kecskemétiek mellett két versenyzőre Soóky Gergelyre és Nagy Péterre irányult a legnagyobb figyelem, mert részükre a verseny tétje a Riói Olimpiai részvétel volt. Soóky Gergely 62 kg súlycsoportban 119 kg-ot teljesített szakításban. Lökésben sajnos nem volt sikeres gyakorlata 150 kg-os kezdősúlyon így kiesett a versenyből. 

Nagy Péter fantasztikus formában három jó gyakorlatot mutatott be 180; 187; és 191 kg-on és lökésben is könnyedén teljesítette a szövetségi kapitány által előírt 224 kg és 415 kg összetett eredményt. 

A versenyt követően Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány javaslatára az elért eredményeket figyelembe véve a Magyar Súlyemelő Szövetség elsőszámú versenyzőként Nagy Pétert nevezi a Riói Olimpiára és Soóky Gergelyt tartalékversenyzőként jelöli meg. A két sportoló Tatán folytatja a felkészülést az Olimpiára.  

- Nagyon büszke vagyok a versenyzőimre, hiszen többen - Árva Cintia, Árva László, Kasza-Kovács Pál és Nagy Noel egyéni csúcsot javított, fejlődésük folyamatos. A támogatók által felajánlott különdíjat kapták a fiatalok, valamint a felnőttek közül Takács Erika és Török Péter. Az eredmények mellett az is jó érzéssel tölt el, hogy a résztvevők részéről nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a rendezésre vonatkozólag, hogy méltóképpen megemlékeztük Messzi Istvánról olimpiai ezüstérmes súlyemelőről - mondta Bálint Csaba edző. 

Herczeg Antal szakosztály elnök elégedetten mondta, hogy a magas színvonalú rendezésnek köszönhetően az MSSZ Elnökségi ülésén megerősítést nyert, hogy idén október 22-23án megrendezésre kerülő Felnőtt Férfi és Női Országos Bajnokságnak is Kecskemét ad otthont. 

Köszönet a támogatóknak: Fornetti Kft; Herczeg és Társa Kft; Füredi Felnőttképző Oktatási Központ; Kecskeméti McDonalds; Wernesgrüner Étterem; Family Market Kft; Phoenix Mecano Kft; Félegyházi Malom Kft; Kecskemét Megyei Jogú Város; Mamiker Bt; -, hogy segítették a felkészülésünket és hozzájárultak a sikerhez.

Kövessen minket a Facebookon is!