Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 3. 20:13 | Szerző/forrás: hiros.hu

Elkezdődött a Csiperó Fesztivál

Képgaléria
Elkezdődött a Csiperó Fesztivál
Európának addig van jövője, amíg tudunk, merünk különbözőek lenni. Amíg úgy keressük a közös értékeket, a közös álláspontot, hogy közben megőrizzük a saját értékeinket, és hallatjuk a saját hangunkat - mondta a tizennegyeik Csiperó Fesztivál megnyitóján Novák Katalin Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár. (Fotók: Mátyus István / Alföldi Civil Napló)

Zsúfolásig telt Főtér, mely ennyire színes csak kétévente szokott lenni. Hiszen az Európa Jövője Egyesület által huszonhat éve életre hívott nemzetközi rendezvény pontosan kétévenként hozza el nekünk a különböző nemzetek fiatal képviselőit a világ minden pontjáról.

A Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémiája Kecskeméti Hírös Tánctanoda bemutatójával kezdődtek a színpadi produkviók, majd a vendégeké lett a színpad. Brno (Lišňáček és Bystrouška néptáncegyüttes), Yakutsk (Eyeer, Etigen és Dygyn folklór csoportok), Nimes (A Diderot iskola „Le Rythme dans les Peaux” csoportja), Új-Delhi (Mount Carmel Iskola csoportja), Zsigárd (Napsugár gyermekcsoport), Poznan („Piroska” Magyar Ének és Táncegyüttes), Radłów (Mali Radłowianie néptáncegyüttes) kápráztatta el a hatalmas tömeget, akik minden produkciót nagy tapssal értékeltek.

A köszöntő beszédet Novák Katalin Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár mondta a színes műsor után.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház