Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 5. 22:32 | Szerző/forrás: keol.hu

Két ember halálát okozta az ittas kecskeméti sofőr Lajosmizsén

Két ember halálát okozta az ittas kecskeméti sofőr Lajosmizsén
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy 25 éves kecskeméti férfi ellen. Aki 2016. január 31-én, az 5-ös főúton, Lajosmizse közelében ittasan autó vezetett, majd egy szembejövő gépkocsival összeütközött, ami miatt a szembejövő jármű vezetője és utasa a helyszínen meghaltak.

A kecskeméti férfi aznap délelőtt 9 óra 10 perckor az 5-ös főúton, Lajosmizse lakott területén kívül ittasan egy autót vezetett. A gépkocsival Kecskemét irányából Lajosmizse felé haladt a megengedett 90 km/h helyett 100-105 km/h sebességgel.

Ittassága miatt azonban áttért a főút menetirány szerinti bal oldalára és összeütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő autóval. A baleset miatt a szembejövő autót vezető férfi és a jobb oldali első ülésén utazó nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak.

A balesetben a vádlott is 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, vezetői engedélyét az intézkedő rendőrök a helyszínen elvették. Az ittasan balesetet okozó férfi beismerte a tettét.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat az ügyész halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfit a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!