Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 10. 20:27 | Szerző/forrás: hiros.hu

Elbúcsúzott a Csiperó Fesztivál

Képgaléria
Elbúcsúzott a Csiperó Fesztivál
A főtér nagyszínpadán tartották a 2016-os Csiperó Fesztivál záróünnepségét. Újra látványos vendég-show-kkal örvendeztették meg a szervezők a közönséget, majd mindenki várta a 21 órakor kezdődő Besh'o'droM főkoncertjét, és az ezt 22 órakor követő rendezvényzáró tűzijátékot és lézershow-t. (Fotók: Mátyus István / Alföldi Civil Napló)

Az ünnepélyes záróceremónia kezdetén üdvözölték az egybegyűlteket, valamint külön köszöntötték Kecskemét város alpolgármesterét, Dr. Szeberényi Gyula Tamást.

Az eseményre külföldi és hazai csoportok egyaránt készültek előadással.

Először egy kecskeméti táncbemutatót láthatott a közönség, majd a Mali Radłowianie néptáncegyüttes következett, ők Radłów-ból érkeztek. A csoport a helyi gimnázium és általános iskola tanulóiból tevődik össze, céljuk, hogy megőrizzék a hagyományos lengyel táncokat és dalokat. Öt tagú zenekar kísérte a produkciót, közben lehetőségünk nyílt megcsodálni a kis-lengyel régióra jellemző öltözékeket.

A Nesebar Gyermek néptáncegyüttes hagyományos bolgár táncokkal készült erre az alkalomra. Tagjai kivétel nélkül mind A United Municipal School of Art nevezetű helyi művészeti iskola tanulói.

A jakut delegáció, akikről már több ízben írtunk,  ismét tiszteletét tette a színpadon: díszes népviseletbe öltözött tagjai ezúttal is rendhagyó dorombelőadással örvendeztették meg a közönséget.

A műsorestet további külföldi csoportok előadási tették még színesebbé, szerepeltek többek között: a Lišňáček és Bystrouška néptáncegyüttes (Brno), az Eyeer, Etigen és Dygyn folklór csoportok (Yakutsk), az Imago Tijl Táncegyüttes (Neerpelt), az Aden College (Rodostó), a Székely Mikó Kollégium néptánccsoportja (Sepsiszentgyörgy) és a Mount Carmel Iskola csoportja (Új-Delhi).

A búcsúest a produkciókkal nem ér véget, kilenc órától a magyarországi világzene egyik legismertebb képviselője, a Besh'o'droM zenekar szolgáltatja majd a talpalávalót, tíz órától pedig „Viszontlátásra 2018-ban Kecskemét!” mottóval, látványos lézershow-val, fényfestéssel és tűzijátékkal búcsúzik végleg az idei fesztivál.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház