Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 11. 09:16

Rövidesen aszfaltozzák a Wadowice utca burkolatát – Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester látogatott a helyszínre

Képgaléria
Rövidesen aszfaltozzák a Wadowice utca burkolatát – Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester látogatott a helyszínre
Jól haladnak a Wadowice utca szilárd útburkolattal történő ellátásának munkálatai – állapította meg dr. Szeberényi Gyula Tamás Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere azon a helyszíni bejáráson, melyet hétfő délelőtt tett Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója társaságában. (Fotók: Mátyus István)

Mint korábban hírül adtuk, 2014. március 29-én vette fel hivatalosan az utca Kecskemét lengyelországi testvérvárosa, Wadowice nevét. A névválasztás nem volt véletlen, hiszen itt található a Karol Wojtyla Barátság Központ épülete, Szent II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) pedig Wadowice városának szülötte. A „keresztelőt” csak egyetlen dolog árnyékolta be: nem volt szilárd útburkolata az „új” utcának. Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója ezt látva rögtön kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy a névadóra tekintettel minél előbb kapjon szilárd burkolatot e rövid belvárosi útszakasz. Kezdeményezéséből 2016. július 1-jén lett valóság, ugyanis ekkor kezdődött meg az utca aszfaltozási munkálatainak előkészítése. Július 11-én, hétfőn odáig jutottak, hogy az építésvezető tájékoztatása szerint előreláthatóan kedden-szerdán elnyerheti végleges arculatát a Wadowice utca, vagyis ekkor történhet meg az útburkolat aszfaltozása.

A helyszíni bejárás során továbbá kiderült: július 19-én lengyel parlamenti szakértői csoport érkezik a Wadowice utcába, illetve látogatást tesznek a Katona József téren is, ahol megtekintik a lengyel-magyar barátságot szimbolizáló tölgyfát, melyet csemeteként tíz évvel ezelőtt kapott a város Wadowicéből, és annak idején a tér parkjában ültettek el a Karol Wojtyla Barátság Központ szervezésében. Farkas P. József beszámolt arról, hogy a lengyel delegáció feladata lesz Ewa Filipiak, Wadowice korábbi polgármester asszonya, jelenleg kormánypárti parlamenti képviselő augusztus közepén esedékes kecskeméti látogatásának előkészítése. Az ő jelenlétében fogják ugyanis átadni a Wadowice utca frissen aszfaltozott útburkolatát, továbbá emlékkövet helyeznek el a lengyel-magyar barátság fája mellé a Katona József téren.

Ez tehát már a második útszakasz Kecskeméten, mely – a Wojtyla tér után – a Karol Wojtyla Barátság Központ közreműködésével készül el, egyben Szent II. János Pál pápa emlékét őrzi – hangoztatta Farkas P. József a helyszíni bejárás során. Egyúttal bejelentette: mindkét szóban forgó közterületet a népkonyha munkatársai és gondozottai tartják rendben. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház