Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 11. 17:30

Álomebéd Tiszakécskén – Fazekas Vendéglők

Képgaléria
Álomebéd Tiszakécskén – Fazekas Vendéglők
Egy kedves olvasónk szerkesztőségünkben járva, lelkendezve mesélt az egyik tiszakécskei Fazekas Vendéglő kiváló éttermi szolgáltatásairól. Rövidesen úgyis arra vezet utunk, gondoltuk, ha már egyszer arra járunk, megnézzük, mit is „tud” ez a híres-neves étterem. (Fotók: Mátyus István)

Tiszakécske Kecskeméttől 30 km-re, Bács-Kiskun megye észak-keleti területén, a Tisza egyik nagyobb kanyarulatában fekszik. Közel 13 ezer lakosú kisváros. A környék természeti adottságait védett növény- és állatvilág, az élő Tisza és a holtágak vadregényes tája gazdagítja. A folyó költőien szép, üdülésre, pihenésre kiválóan alkalmas partszakasza hosszasan érintkezik a település határával. Tiszakécskére érkezve Fazekas István mesterszakács, tulajdonos fogadott minket. Tisza-parti vendéglője egyik csendes zugában foglaltunk helyet…

   – Jászkarajenőn születtem, édesapám hentesmester volt, édesanyám háztartásbeli, aki nagyon finomakat tudott főzni; galamblevese és piskótája máig utánozhatatlan. Már fiatal koromban elhatároztam, hogy szakács leszek, mert édesanyám finom ételeit sokan szerették, én is örömet akartam szerezni másoknak – meséli, annak idején hogyan került kapcsolatba a konyhai mesterséggel. – 1968-ban vendéglátós tanulmányaim utolsó évében beválasztottak a nemzeti szakács válogatottba, s ebben az évben nemzetközi versenyt is nyertünk. Büszke vagyok, hogy Tárgyik József és Venesz József mellett tanulhattam, megmutatták nekem a szakma különleges fogásait, rejtett szépségeit. Ezek az események lélektani erőt adtak számomra.

   – Tanulmányaim befejeztével Szolnokon az ÁFÉSZ étteremben dolgoztam, utána átkerültem a város akkori leghíresebb éttermébe, a Halászcsárdába. Majd szakmai elismerésként rám bízták a Szolnok étterem megnyitását, ami nagy sikertörténet; az ott eltöltött három esztendő alatt folyamatos teltházzal üzemeltünk. Akkor még szokatlan volt, hogy egy héttel előre kellett hozzánk asztalt foglalni. Később különböző irányítói munkakörökben tevékenykedtem. Ezek lezárásaként elvállaltam a tiszakécskei Termál Étterem beindítását és irányítását, ezt már a feleségemmel együtt végeztük. 1982-ben vettük bérbe a jelenlegi vendéglő elődjét, a TSZ büfét, melyet két hölgy vezetett, ezért „Négy csöcsűnek” becézték akkoriban az emberek. Az én álmom egy családias vendéglő létrehozása volt egyedi atmoszférával, ételekkel, melyek csak ránk jellemzőek. Szakmai munkásságom legfőbb sajátossága a folytonos megújulás, 33 év folyamatos fejlesztés eredménye a vendéglő mai formája. A megye egyik legmodernebb konyhájával rendelkezünk, mely lehetővé teszi magas szintű, úgynevezett „catering” szolgáltatás lebonyolítását 1000 főig. Tiszakécskén én vezettem be az 1990-es években a chefing rendszerű svédasztalos állófogadást. Amire büszke vagyok: 2011. decemberében kiváló szakmai munkásságomért kamarai elnöki dicséretben, 2012-ben az „Év vendéglátója”, 2014-ben pedig „Az Ipar Kiváló Mestere” elismerésben részesültem.

   – Mit „kell” tudni a Horgász utcai, ismertebb nevén a Tisza-parti vendéglőről, ahol most vagyunk? – kérdezzük. – Családbarát vendéglátóhely hangulatos terasszal, nagy játszótérrel, ingyenes WI-FI-vel, napilapokkal, nagy melegben párásító ventillátorokkal, különteremmel 50 főig, széles ital- és ételválasztékkal. Ja, és még a kutyusának is találunk helyet, ha magával hozza a vendég. Csak el kell jönni egyszer, és eltölteni nálunk legalább egy-két órát, aztán minden kiderül… Garantálom: én meg a vendég nem utoljára láttuk egymást.

   – És a Szolnoki úti vendéglő? Szintén az Öné… – érdeklődünk tovább a tulajdonostól. Valóban! Ott is fedett terasz áll rendelkezésre. Napi ajánlatokkal, kisgyermekek számára játszósarokkal, nyáron légkondicionált teremmel, télen hangulatos cserépkályhával, elegáns trófeateremmel várunk minden kedves vendéget.

   – Úgy értesültünk, van egy rendezvényháza is a Tiszabög utca 88. szám alatt… – Így van! 60 főig tudunk ott szállást biztosítani csoportok részére. Kiváló esküvői helyszín nagy zártkerttel, 200 fős befogadóképességgel. Nem mellesleg minőség, kedvező áron!

– Mit szeretne üzenni jelenlegi és jövőbeni vendégeinek?  – folytatjuk a kérdezősködést.  – Kedves vendégeim! Engedjék szabadon fantáziájukat és álmodják meg rendezvényeiket saját környezetükbe – 20 főtől 400 főig. Akár családi összejövetelről, akár céges rendezvényről van szó, mi szívesen állunk rendelkezésükre. Bármilyen helyszínen berendezünk egy hangulatos vendéglátóhelyet, sütünk, főzünk, felszolgálunk. Az Önök dolga csak a szórakozás! Mi mindent elintézünk Önök helyett. Kérjük, keressenek bennünket ezen a számon: +36 70/386-2733. Petőné Fazekas Irén kolléganőm örömmel várja érdeklődésüket.

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház