Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 12. 09:20

Kész! Szerdától aszfaltúton közlekedhetünk a Wadowice utcában

Képgaléria
Kész! Szerdától aszfaltúton közlekedhetünk a Wadowice utcában
Kecskemét – Határidő előtt végeztek a szakemberek a Wadowice utca aszfaltozási munkálataival. Kedd délelőtt a gépek is elvonultak a helyszínről, de utána az „Út lezárva!” tábla még változatlanul látható maradt az utca egyik végénél. Szerdától azonban már az autósok is használhatják az új útszakaszt. (Fotók: Mátyus István)

Mint tegnap megírtuk, hétfőn helyszíni bejárást tartott az utcában dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója, az aszfaltozási munkálatok kezdeményezője társaságában.

A helyszíni bejárás során egyebek mellett kiderült: július 19-én lengyel parlamenti szakértői csoport érkezik a Wadowice utcába, illetve látogatást tesznek a Katona József téren is, ahol megtekintik a lengyel-magyar barátságot szimbolizáló tölgyfát, melyet csemeteként tíz évvel ezelőtt kapott a város Wadowicéből, és annak idején a tér parkjában ültettek el a Karol Wojtyla Barátság Központ szervezésében. Farkas P. József beszámolt arról, hogy a lengyel delegáció feladata lesz Ewa Filipiak, Wadowice korábbi polgármester asszonya, jelenleg kormánypárti parlamenti képviselő augusztus közepén esedékes kecskeméti látogatásának előkészítése. Az ő jelenlétében fogják ugyanis átadni a Wadowice utca frissen aszfaltozott útburkolatát, továbbá emlékkövet helyeznek el a lengyel-magyar barátság fája mellé a Katona József téren. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház