Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 14. 22:59 | Szerző/forrás: keol.hu

Boronkay Péter: Rió ezúttal nem jött össze

Boronkay Péter: Rió ezúttal nem jött össze
Hivatalos közleményt adott ki Boronkay Péter (Dr. Bátorfi AKTK-Mercedes Benz gyár KMSE) a Riói Paralimpiával kapcsolatosan.

Kedves Barátaim, Szurkolóim!

Rió ezúttal nem jött össze. Annak ellenére mondom ezt, hogy sportkarrierem csúcsformájában vagyok, ami sajnos az elmúlt pár versenyen- a japán világkupa kivételével- nem jött ki. A végsőkig kőkeményen dolgoztunk az edzőimmel, mindvégig reális volt a riói kvalifikáció megszerzése.

Paralimpián először fog szerepelni a triatlon, erre készült az egész paratriatlon társadalom szerte a világban. Véleményem  szerint sportdiplomáciai döntésnek „köszönhetően" jelenleg úgy tűnik, mégsem lehetek ott a rajtnál, hiszen több olyan versenyzőről is kedvezően döntöttek, akinél jobb vagyok vagy mögöttem zárta a kvalifikációs listát. Azt is meg kell említsem, hogy attól eltekintve, hogy életem formájában vagyok, az utóbbi hónapokban komoly mentális egészségügyi problémákkal küzdöttem, ami rányomta a bélyegét az utolsó pár versenyem eredményére. 

De köszönöm már kijöttem belőle, jól vagyok, köszönhetően azoknak az embereknek, akik körülvesznek, innen már csak szebb idők várhatnak rám. Nem adom fel, erős vagyok, felállok, megyek tovább az utamon. Új célok, új kihívások, új remények várnak rám, amiről hamarosan hallani is fogtok, amikor itt lesz az ideje. Most egy kicsit együtt pityergünk, de idő kérdése, és újra együtt örülhettek velem a sikereknek, hamarabb, mint gondolnátok.

Köszönöm a rengeteg bíztatást, szurkolást, szeretetet, amit Tőletek kaptam és kapok.  Nagyon minimális esélyem talán még Rióra is lesz, hiszen tudomásom szerint azon a várólistán az első helyen állok, ha valaki a 60 résztvevőből bármilyen oknál fogva nem tud részt venni a Paralimpián (sérülés, betegség, stb.) akkor indulhatok helyette. Természetesen a Fair Play azt diktálja, hogy nem kívánom ezt egy versenyzőnek sem.

Kövessetek, szurkoljatok, szeressetek ez után is, ne adjátok fel, én sem teszem.

Szeretettel: Boronkay Péter

Kövessen minket a Facebookon is!