Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 21. 21:54 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméti közbiztonság: Házában tört rá az idős asszonyra a rabló

Kecskeméti közbiztonság: Házában tört rá az idős asszonyra a rabló
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 21 éves kecskeméti férfivel szemben, aki a 86 éves asszonyt saját házában bántalmazta és amit a háztartásban talált, magával vitte.

A 21 éves vádlott 2016. március 13-áról 14-ére virradóra a 86 éves - és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes - kecskeméti asszony udvarára bemászott, majd az ajtót felfeszítve bement a házba és kutatni kezdett. Eközben az ott alvó sértett felébredt és megzavarta a rablót, aki a sértettet bántalmazta, fellökte, a karját megszorította, végül az ágyra lökte.

Ezt követően a férfi a lakásból magával vitt egy 2000 Ft értékű asztali órát, két csomag 600 Ft értékű alágyújtóst, egy üveg 500 Ft értékű öblítőt, két üveg étolajat, kávét, tojást, tésztát, fagyasztott húst, citromot, húsklopfolót és ételízesítőt. A rabló összesen 14.150 Ft értékű holmit vitt el a házból.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló, véraláfutásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlott korábban többször volt már lopás és rablás miatt büntetve, legutóbb 2015 őszén szabadult. Az ügyészség a különös többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és a közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!