Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. július 30. 20:16

Magyar győzelmek a matkópusztai vitorlázó műrepülő vb-n

Képgaléria
Magyar győzelmek a matkópusztai vitorlázó műrepülő vb-n
Három aranyérmet nyertek a magyarok a Matkópusztán megrendezett vitorlázó műrepülő-világbajnokságon. (Szöveg: keol.hu és Tódor Norbert / Alföldi Civil Napló, fotók: Mátyus István / Alföldi Civil Napló)

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának szombati tájékoztatása szerint egyéniben, a csúcskategóriában - az unlimitedben - Tóth Ferenc győzött, Szilágyi János előtt, és ebben az osztályban, Sonkoly Jánossal kiegészülve a csapat is diadalmaskodott.

Az advance, vagyis haladó kategóriában egyéniben Józsa Dávid ezüstérmet szerzett. Ugyanitt a Hoós Miklós, Józsa Dávid és Szabó Péter összetételű magyar csapat aranyérmes lett a Kecskemét melletti repülőtéren tartott vb-n.

A Karol Wojtyla Barátság Központ népkonyha mesterszakácsai, Mezei Sándor és Mezei Attila kulináris csemegéit fogyasztották a világbajnokság résztvevői, vendégei. A Wojtyla Ház helyszínre telepített sátrában a népkonyha, továbbá az Alföldi Civil Napló, valamint a Porta Egyesület molinója is látható volt.

Az orgoványi has- és a babatáncosok fergeteges sikert arattak a repülések alatt. Mindemellett egy Gripen vadászgép is bemutatót tartott a vb közönségének.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház