Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 9. 20:14 | Szerző/forrás: keol.hu

Hullócsillagok Éjszakája a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban

Hullócsillagok Éjszakája a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban
Lehozzuk a csillagokat! 2016. augusztus 12-én, pénteken 20 órától a második alkalommal megrendezésre kerülő Hullócsillagok Éjszakáján a Perseidák meteorraj érkezésének köszönhetően ismét rendkívül látványos csillaghullásnak lehetnek szemtanúi a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba kilátogatók.

Az este során a Kecskeméti Planetárium munkatársai és a Puli Space Csapata érdekes előadásokkal szórakoztatja a jelenlévőket, a Magyar Csillagászati Egyesület Kiskun Csoportja pedig a hullócsillagok megtekintésében lesz a kilátogatók segítségére.

CSAK ESŐMENTES IDŐBEN!

Kapunyitás: 19:00

Kapuzárás: 01:00

Programok a Domb lábánál:

20:00 Hogyan jut a Puli a Holdra? - Játékos interaktív előadás kicsiknek és nagyoknak az űrutazás alapjairól. Megtudhatjuk, hogyan mozognak az űreszközök és a bolygók, miért van súlytalanság az űrhajóban, és még egy rakétakilövést is végrehajtunk! Előadó: Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa, és a Puli Space Csapat tagja.

20:30 Bemutatkozik a Puli - A Puli Space Csapat bemutatója, amely során a Holdra készülő űrjármű (rover) földi prototípusával is meg lehet ismerkedni testközelből. Immáron 6 éve vesz részt egy magyar nemzetiségű csapat is a világ legnagyobb technológiai versenyén, a 30 millió dolláros összdíjazású Google Lunar XPIZE-on. E versenyben a résztvevő csapatoknak "lehetetlen küldetésként" egy olyan űreszközt kell saját erőből megépíteniük és eljuttatniuk a Holdra, amely ott legalább 500 métert megtesz, és nagyfelbontású képeket és videókat küld vissza a Földre. A 29 nevezőből már csak 16 állja a sarat - köztük a magyar Puli Space Technologies Csapata! Gyere el, ismerkedj meg velük, próbáld ki, hogyan lehet irányítani a Pulit! Előadó: Dr Pacher Tibor fizikus, a Puli Csapat alapítója és vezetője

20:00 - 22:00 Meteorit kiállítás - Balogh Gábor meteoritkutató egyedülálló meteorit kiállítása. Itt többek között találhattok követ a Holdról, sőt a Marsról is! 

Programok a Dombon:

22:00 - 00:30 Hullócsillagnézés és távcsöves bemutató a Dombon lézeres csillagkép ismertető kíséretében - Gyönyörködjünk a város éjszakai fényeiben, csodáljuk meg a Holdat, a Szaturnusz gyűrűjét, a Marsot és sok más érdekességet! (CSAK DERÜLT IDŐBEN!) Aki tud, hozzon pokrócot, vagy akár saját távcsövet, önkénteseink segítenek megtanítani a távcső helyes használatát. Bemutató: MCSE Kiskun Csoport

Belépőjegyek:

4 év alatt ingyenes

4-14 év között 100 Ft

14 év felett 200 Ft

A legfrissebb információkért kövesse Facebookon is a kecskeméti Hullócsillagok Éjszakáját:Facebook esemény

Kövessen minket a Facebookon is!