Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 10. 21:57 | Szerző/forrás: keol.hu

Részegen és bedrogozva okozott halálos balesetet Kecskeméten a tatárszentgyörgyi férfi

Részegen és bedrogozva okozott halálos balesetet Kecskeméten a tatárszentgyörgyi férfi
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 31 éves tatárszentgyörgyi férfi ellen, aki 2015. február 7-én reggel az 5-ös főúton Kecskemét közelében ittasan és kábítószer hatása alatt gépkocsijával egy fának ütközve karambolozott, melyben két utasa a helyszínen meghalt.

A vádlott 2015. február 7-én, reggel 7 óra 35 perc körüli időben, ittas állapotban egy személyautót vezetett az 5-ös főúton Kecskemét lakott területén kívül, Lajosmizse irányából a megyeszékhely felé haladva. Az ittas férfi a megengedett 90 km/h helyett közel 120 km/h sebességgel vezetett. Ráadásul korábban egy pentedron nevű kábítószert is fogyasztott és annak hatása alatt állt a vezetéskor.

Az ittas és drog hatása alatt álló vádlott négy utast is szállított, a vezető melletti ülésen egy nő, míg hátul két férfi és egy nő ült az autóban. A vádlott a haladása során egy balra ívelő kanyarból kiérve az ittassága és bódult állapota miatt nem tudta az úton tartani a gépkocsit. Lehajtott a jobb oldali útpadkára, majd az útárokban egy fának ütközött.

A balesetben egy férfi és egy nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen belehaltak sérüléseikbe. A másik két utas és a vádlott súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A két életben maradt utasnál maradandó fogyatékosság is kialakult. A vádlottnak vezetői engedélye sem volt.

A szabadlábon védekező, többszörösen büntetett előéletű vádlottat az ügyész halált okozó ittas járművezetés bűntettén kívül bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével és kábítószer birtoklásának vétségével is vádolja. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfit a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!