Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 16. 22:07 | Szerző/forrás: keol.hu

79 éves férfit fosztottak ki az utcán

79 éves férfit fosztottak ki az utcán
A Kalocsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy 27 éves kalocsai férfi és egy 35 éves kalocsai nő ellen, akik 2016. január 11-én délután a kalocsai buszmegálló közelében kifosztottak egy 79 éves helybéli férfit.

A 27 éves kalocsai férfi és nő bűntársa látásból ismerték a 79 éves, kora miatt csak korlátozottan védekezni tudó sértettet. A vádlottak és a sértett 2016. január 11-én, 15 óra 30 perc körüli időben a kalocsai buszmegálló közelében lévő egyik presszóban összetalálkoztak a sértettel. Az idős férfi mintegy fél óra elteltével átsétált a buszmegállóba, ahová a vádlottak követték, ugyanis elhatározták, hogy megszerzik a pénzét. A sértett a buszállomás várótermében egy padra leült, majd a nő vádlott is leült mellé.

A 35 éves nő pénzt kért kávéra a sértettől, aki adott neki 300 forintot. Ekkor a nő belelátott a sértett pénztárcájába és észrevette, hogy abban több nagyobb címlet is van. A férfi vádlott eközben szintén az állomáson volt, bűntársa közelében. A nő vádlott ezután felajánlotta a sértettnek, hogy menjenek fel a férfi lakására. Ezt a sértett visszautasította és gyalog elindult hazafelé. A vádlottak követni kezdték a sértettet, majd az idős férfi elé kerülve a nő 60 forintot kért a sértettől, aki pénztárcáját elővéve oda is adta a kért összeget.

Ekkor azonban a férfi vádlott a sértetthez lépett és kikapta a kezéből a pénztárcát. Kivett belőle 25.000 forintot, majd a tárcát a sértett irataival együtt eldobta. Ezután a vádlottak a zsákmányukkal együtt elmenekültek a helyszínről. A sértett a tárcát felvéve szembesült azzal, hogy eltűnt a pénzét elvették, ezért a vádlottak után akart menni, de egyensúlyát elvesztve elesett és segítségért kiáltott. A rendőrök másnap el is fogták és őrizetbe vették az idős férfi kifosztóit, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket. Az idős sértett kérte a kár megtérítését is.

A vádlottak közül a férfi más ügyben kiszabott börtönbüntetését tölti, míg a nő jelenleg szabadlábon védekezik. A büntetett előéletű vádlottakkal szemben a járási ügyészség végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a férfivel szemben egy korábbi felfüggesztett fogházat is végre kell hajtani. Bűnösségük kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!