Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 17. 18:55

Szentkútra látogat a czestochowai kegyhely igazgatója

Szentkútra látogat a czestochowai kegyhely igazgatója
Szent István ünnepén, augusztus 20-án Częstochova pálos kolostorának priorja, P. Marian Waligora mutatja be a 11.00-kor kezdődő ünnepi szentmisét Mátraverebély-Szentkúton.

A lengyelországi nemzeti kegyhelyet fölkeresők közül sokan ismerhetik őt, hiszen tökéletesen beszél magyarul és mindig megkülönböztetett szeretettel fogadja a hazánkból Jasna Górára érkező zarándokcsoportokat. Látogatása jó alkalom arra, hogy a magyarországi nemzeti kegyhelyen is megköszönjük népünk iránt tanúsított szeretetét és imádkozzunk érte, ezért különösen is hívjuk erre a zarándoklatra mindazokat, akiknek P. Marian vendéglátója, vezetője volt Częstochovában.      

Nemzeti ünnepünkre az augusztus 15-én Esztergomból indult több száz fős ferences ifjúsági gyalogos zarándoklat résztvevői is megérkeznek Szentkútra. Augusztus 19-én, kb. 17.30-kor Szoliva Gábriel és Kovács Krisztián ferencesek tartják újmiséjüket, 20 órakor pedig megkezdődik a fiatalok virrasztása. Másnap 10.15-től Lendvai Zalán OFM tart katekézist a szentgyónásra való előkészületről, ezt követi a szentmise, amelyet P. Marián pálos atya mutat be a ferences paptestvérekkel együtt, és ő mondja a prédikációt, vezeti a körmenetet is. Az ferences ifjúsági zarándoklat a 14 órakor litániával zárul.

Szeretettel várjuk a testvéreket búcsújáróhelyünkre, hogy együtt köszönjük meg a Jóistennek Szent István király nagy művét, hogy nemzeti identitásunkat a kereszténység felvétele által megteremtette.

Kálmán Peregrin OFM kegyhelyigazgató

Mátraverebély-Szentkút

Kövessen minket a Facebookon is!