Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 17. 19:01 | Szerző/forrás: keol.hu

Fáklyafényben úszó varázslatos hangulat lesz a Kecskeméti Vadaskertben az Állatkertek Éjszakáján

Fáklyafényben úszó varázslatos hangulat lesz a Kecskeméti Vadaskertben az Állatkertek Éjszakáján
Ötödik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 26-án éjjel.

Az ország 11 településén összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az V. Állatkertek Éjszakáján, amely augusztus 26-án, azaz a nyár utolsó péntekén kerül megrendezésre. Ezen az estén Budakeszin a Budakeszi Vadaspark, Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Győrött a Xantus János Állatkert, Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett a Pécsi Állatkert a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumával közösen, Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden a Szegedi Vadaspark, Veszprémben pedig a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de azokon a településeken, ahol több bemutatóhely is működik egymás közelében, kombinált jegyek is válthatóak. Az intézményenkénti részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé.

A Kecskeméti Vadaskertben e jeles éjszakán fáklyafényben úszó varázslatos hangulatban zajlanak a színes és gazdag programok. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Vadaskert már 18:30-kor megnyitja kapuit. Ezt követően egész este nyuszisimogató, teknősóvoda, állatsimogató, madárbemutató-stand, kígyósimogató és ajándék arcfestő helyszínek várják a látogatókat, az ajándékbolt és büfé nyitva tart. Körülbelül 19:15-kor a főbejárattól minden eddiginél szélesebb körű, kibővített látványetetés indul, két útvonalon, melyek közül a látogatók kedvükre választhatnak. Közös helyről, a nagymacskák királyától, a tigrisektől indulnak a séták. Az egyik körön medvék, majmok, rókák, hiúzok, mosómedvék etetését mutatják be a gondozók, a másik útvonalat gyermekes családoknak, etetni vágyóknak ajánlják, itt a lámák, a pónik, a muflonok és a teve etetésébe lehet bekapcsolódni, valamint ormányosmedvét és gyűrűsfarkú makit etetnek a gondozók. A két csoport utolsó helyszínként közös pontra érkezik és Kecskemét csodálatos oroszlán párjának naplementébe nyúló programját tekinthetik meg együtt. Az oroszlánoktól „átkapcsolás" lesz a mellettük lévő játszótéri színpadhoz ahol a nagyszerű hangulat folytatódik gyermekeknek majd felnőtteknek szóló hangulatos esti élő koncert veszi kezdetét. A koncert közben a Kecskeméti Vadaskert állatait bemutató filmkockák vetítése indul el. A Vadaskert minden eddiginél tovább tart nyitva; jegyeket 22:30-ig lehet váltani és körülbelül 23:15 körül a fáklyák fényeinek eloltásával a Vadaskert elköszön a látogatóktól, az idei nyártól, majd zárja kapuit.

Kövessen minket a Facebookon is!