Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 18. 22:22 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméten lesz az Országos Színházi Évadnyitó - Ki kapja a Kaszás Attila-díjat?

Kecskeméten lesz az Országos Színházi Évadnyitó - Ki kapja a Kaszás Attila-díjat?
Kecskeméten rendezik meg az Országos Színházi Évadnyitót. Ezen az ünnepélyes esten adják majd át a szakma egyik rangos kitüntetését, a Kaszás Attila- díjat, amely elsősorban a Jászai Mari-díjas színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja. A nagyszabású gálaestet egész napos színházművészeti konferencia előzi meg, amit a Magyar Művészeti Akadémia és a Katona József Színház közösen rendez.

Augusztus 26-án, pénteken tartják Kecskeméten az Országos Színházi Évadnyitót. A tervek szerint a gálaestként megrendezett eseményt Hoppál Péter államtitkár nyitja majd meg.

Ekkor adják át a Kaszás Attila-díjat is. Az elismerést 2008-ban „A magyar kultúra napja" alkalmából alapították. A díjra a magyar nyelvű színházak évről évre saját társulatuk egy-egy olyan tagját javasolhatják, aki az évadban kiemelkedő művészi teljesítménye mellett jelentős közösségépítő szerepet vállalt. Az idén harmincnégy társulat választotta ki legjobbnak tartott kollégáját. Közülük hárman kerültek tovább. Az évadnyitón Spolarics Andrea (Budaörsi Latinovits Színház), Schneider Zoltán (Radnóti Színház) vagy Csankó Zoltán (Győri Nemzeti Színház) művésze veheti majd át a kitüntetést.

(KTV / keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!