Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 19. 20:14 | Szerző/forrás: keol.hu

Megnyílt Kecskeméten a Nemzetközi Vertcsipke fesztivál

Megnyílt Kecskeméten a Nemzetközi Vertcsipke fesztivál
A vertcsipke alkotások mindennapi használatát is bemutatja az a nemzetközi fesztivál, amelyet csütörtökön délután nyitottak meg a Tudomány és Technika Házában. A kiállítás és a vertcsipke készítés bemutatója augusztus 19-21. között naponta 10-13 és 15-18 óra között tekinthető meg, 20-án 18 órai kezdettel pedig divatbemutatót tartanak.

A III. Nemzetközi Vertcsipke Fesztiválon Anglia, Ausztria, Csehország, Franciaország, Lengyelország, Hollandia és Szlovákia és a vendéglátó Magyarország vertcsipke-készítői találkoznak, hogy megmutassák nemzeteik jellegzetes motívumait, kézimunkáit. A fesztivált Bedő Istvánné vertcsipke-készítő mester mellett a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület, Kecskemét önkormányzata illetve a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezte, rendezte. A fővédnökséget Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere vállalta.

A programot Engert Jakabné önkormányzati képviselő, a Nők a Nemzet Jövőjéért egyesület elnöke nyitotta meg. Egyebek mellett elmondta: megtiszteltetés városunk számára, hogy harmadszor is otthont adhat a fesztiválnak, amely Kecskemét kulturális életének egyik új színfoltjává vált az évek során.

- A vertcsipke készítés évszázados múltra tekint vissza. Egy-egy ilyen találkozás alkalmával - azon túl, hogy csodálatos élményeket nyújt a kiállítás látogatóinak - megismerhetjük e remekművek készítésének fortélyait is. A vertcsipke készítők pedig megoszthatják egymással szakmai, művészi tapasztalataikat, hozzájárulva ezzel a vertcsipke életben tartásához is - hangsúlyozta Engert Jakabné.

A teljes cikket és képgalériát ITT találja!

(Forrás: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!