Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 22. 19:59 | Szerző/forrás: keol.hu

Varga László: Jól esik az embernek, ha visszajelzést kap a munkájáról

Varga László: Jól esik az embernek, ha visszajelzést kap a munkájáról
A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át augusztus 20-a alkalmából a Vigadóban Varga László, nyugalmazott református lelkész, a PADMA elnöke. A kitüntetést Kecskemét város szellemi, anyagi gyarapodásáért, jó hírnevének öregbítéséért, valamint rangjának, vonzerejének emelése érdekében végzett maradandó értékű tevékenységéért, példamutató életútja elismeréseként adományozták a számára.

- 2007-ben kaptam meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, nem is gondoltam volna, hogy vár rám még egy állami elismerés. Ezért is ért nagy meglepetésként, amikor egy hónappal ezelőtt levelet kaptam a Miniszterelnöki Hivataltól arról, hogy Orbán Viktor kitüntetésre kíván felterjeszteni. Vissza kellett jeleznek, elfogadom-e. Természetesen nagy megtiszteltetésnek tartottam, így igent mondtam, majd újabb levélben értesítettek arról, hogy a köztársági elnök úr elfogadta miniszterelnökünk felterjesztését, és augusztus 18-án a Vigadóban adják át az elismerést. A meghívón Balog Zoltán oktatási miniszter és Lázár János neve szerepelt, nekem azonban egészen az ünnepségig sejtelmem sem volt arról, milyen díjat is kapok. Mivel csak egy kísérőt vihettem magammal, a feleségem jött el velem a megnyitóra, de velünk együtt örül az egész család.

- Számos díjjal ismerték már el munkáját. Melyik áll a legközelebb a szívéhez ezek közül?

-  Nyugdíjba vonulásom évében, 2008-ban kaptam meg a Pro Urbe díjat az önkormányzattól. Rajtam kívül csak Baghet Iskander vehette át ezt a kitüntetést a tavalyi évben. Be kell, hogy valljam, ez az elismerés áll a legközelebb a szívemhez, hiszen attól a várostól kaptam, amiért mindig is dolgoztam. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjére is érdemesnek tartottak. Jól esik az embernek, ha visszajelzést kap a munkájáról. Ilyenkor úgy érzi, érdemes volt a sok fáradozás. Horváth János bácsi, a Parlament korelnöke, amikor 90. születésnapját ünnepeltük, és kapott egy kitüntetést az országgyűléstől, azt mondta nekem: tudod, Lacikám, az ember akkor tudja, hogy búcsúznak tőle, ha már kapja a kitüntetéseket. Valahogy így vagyok ezzel én. Hálás vagyok az Istennek, hogy megélhettem, de jelzi azt is, milyen sok minden van már mögöttem.

- Öntől azonban még korántsem akarnak búcsúzni, hisz az alapítvány révén most is a városért dolgozik.

- Valóban nem sok időm van a pihenésre, hisz életem talán legkeményebb feladatán munkálkodom a PADMA elnökeként. Az új egyetem campusának építése ugyanis nem egyházi, nem kizárólag városi érdeket szolgál, hanem országos jelentőségű ügy. A nehézsége pedig éppen abból adódik, hogy nagyon sok külső körülményen múlik a megvalósítása.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!