Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 25. 21:24 | Szerző/forrás: keol.hu

Kiállítással tisztelegnek Lakó Péter emléke előtt a Kiss Fotó Galériában

Kiállítással tisztelegnek Lakó Péter emléke előtt a Kiss Fotó Galériában
Augusztus 29-én, a Magyar Fotográfia Napján emlékkiállítás nyílik a közelmúltban tragikusan fiatalom elhunyt Lakó Péter kecskeméti fotográfus tiszteletére. A helyszín a Kiss Fotó Galéria, ahol Péter az első tanítványait fogadta.

A Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület szervezésében, Kiss Zsolt (Kiss Fotó), és a Kecskemét Város Önkormányzata által támogatott kiállítás annak köszönhető, hogy Lakó Péter az egyesület tagja és támogatója volt. Ő fotózta a művészeti programokat, és értékes fotódokumentációt készített Bodri Ferenc festőművész munkáiról, melyet egyszer egy önálló kiadványban kívánnak megjelentetni. Az egyesület a Múzeumok éjszakáján a Tudomány és Technika Házában óvodás gyermek önmagukról készült rajzait és Péter portré fotóit állította ki 2014-ben.

A kiállítás megnyitója: 2016. augusztus 29 (hétfő). 18 óra, Kiss Fotó Galéria Kecskemét, Kápolna u. 22.

-  Fontos volt Péter számára a tanítás. Egyesületünk pedagógiai felfogását, miszerint minden gyermek művésznek születik, ő teljes szívvel felvállalta - mondta Kövesdi Mária, a Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület elnöke. - Gyerekekkel is foglalkozott nyári táborainkban, ilyenkor a technikai oktatáson kívül hagyta, hogy találják meg a témát, amit szeretnének megörökíteni. Számunkra is nagy űr Péter korai távozása, ezt szeretnénk azzal betölteni, hogy Lakó Péter Nemzetközi Ifjúsági Tehetségkutató Pályázatot hirdetünk 10-16 évesek számára a kiállítás megnyitásával egy időben. A pályázatra két fotót várunk: egy fekete-fehér és egy színes képet. Az egyik fotó portré, a másik témája pedig életkép, a pályázó személyes világából. 

A szervezők nagyon szeretnék, ha minél többen néznék meg a kiállítást. Olyanok, akik jó barátságban voltak vele, vagy fotózni tanultak Pétertől. De olyanok is, akik egyszerűen csak hallottak róla, látták a képeit. Azt tervezik, hogy egy emlékalbumot nyitnak, amelybe a kiállítás alatt a résztvevők beleírhatnak, rajzolhatnak egy-egy gondolatot, ami Lakó Péterrel, az ő rövid, de tartalmas életével kapcsolatos.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!