Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 26. 23:04 | Szerző/forrás: keol.hu

Hírös7 díjátadó: XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Hírös7 díjátadó: XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás
Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület kiállításán a Hírös Héten a térség 17 települése több, mint 170 kiállító terményeit mutatta be, 12 kézműves munkájába nyernek betekintést, 22 kulturális csoport produkcióját láthatják az érdeklődők. A nagyszabású és nagysikerű térségi seregszemlét szakmai zsúri bírálta el, különféle szempontok alapján.

Domján Gergely Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke - a zsűri elnöke díjazottja a lakiteleki Fürj és Fürjtojás Termelők Szociális Szövetkezete lett, a fürjtojás újszerű hasznosítása, minőségi termék előállítása végett.

Gilly Zsolt osztályvezető a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Különdíját a kunbaracsi 
Homokgyöngye Kertészetnek 
ítélte, indoklásában kiemelte, a közfoglalkoztatottak által termelt friss zöldségek igen sok hasznot hoznak a település óvodásainak, iskolásainak, és a munkájuk gyümölcsét egy igazán ízléses pavilonban mutatják be.

Récsányi Ilona a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály osztályvezetője díjazottja Gyöngyösi Sándor fülöpjakabi ökozgada Bio Ganoderma Örleménye lett. A díjazottról tudni érdemes, hogy immáron 25 éve foglalkozik gombatermesztéssel. 2003-tól, mint ellenőrzött ökogazdálkodó folytatja a gomba és egyéb mezőgazdasági növények termesztését. Termékeihez felhasznált gomba őrlemények saját gazdálkodásában megtermelt alapanyagból származnak, amelyek alacsony hőmérsékleten szárítva és kíméletes darálással porhanyósítva nyerik el végső, a gomba valamennyi alkotóelemét sértetlenül tartalmazó formájukat.

Dr. Kerékgyártó-Minda Mária Judit Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzatát tartotta kiemelkedően jónak a kiállításon. Az általa előre meghatározott zsűrizési szempontoknak maximálisan eleget tett a tiszaalpári kiállító csapat. Külön értékelte és kiemelte a településre jellemző kiállított termékek jurtában való elhelyezését, amely hűen tükrözi a csapat ötletességét, kreativitását.

Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke Tiszakécske Város Önkormányzatának adta át a díját, mivel szerintük Tiszakécske standján hiteles formában sikerült megjeleníteni azt a jelentős fejlődést, amelyen az elmúlt évtizedekben, években a település keresztül ment. A kiállítás tárgyak felvillantották a környék természeti értékeit, továbbá összekötötték a város múltját és jelenét.

Tóth Viktor a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának irodavezetőjeLantos Tímea tiszakécskei porcelántervező művésznek ítélte oda díját.

Szeidl József, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Tiszakécskei Járási Hivatal hivatalvezetője Orgovány Nagyközség Önkormányzatának adta át oklevelét. Indoklásában kiemelte, a kiállítás jól bemutatta Orgovány helyi értékeit, jól megfér a régi időket idéző berendezés és tárgykiállítás a modern élelmiszeripar által előállított termékekkel. A kiállítás ideje alatt saját készítésű termékekből lelkesen kínálták a látogatókat, a hagyományokat őrizve népviseletbe öltözve.

Bogasov István, a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának tanácsnoka által odaítélt Kecskemét nagydíját Sipos László tanácsnok adta át Helvécia Nagyközség Önkormányzatának a színvonalas megjelenésért.

Részletek: www.facebook.com/akegyesulet

Kövessen minket a Facebookon is!