Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 31. 22:18 | Szerző/forrás: keol.hu

Bács-Kiskun és Kovászna megyei kamarai elnökök találkoztak

Bács-Kiskun és Kovászna megyei kamarai elnökök találkoztak
Régről tervezett találkozóra került sor kedden Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Edler András György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke között.

Mint közismert, a magyar és az erdélyi megyeszékhely 2004 óta partnerváros. Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester korábbi kérésére és kezdeményezésére, elsődlegesen a náluk most induló ipari park beruházásával kapcsolatos tapasztalatszerzés volt az ismerkedő megbeszélés célja és témája. Az előzetesen, praktikus okok miatt a Vásárhelyi Forgatag idejére, oda tervezett találkozó végül időtorlódás miatt került Kecskemétre, melynek folytatására ősszel, Sepsiszentgyörgyön kerül majd sor.

Edler András - Gaál József elnökhöz hasonlóan - nemcsak megyei, de a román országos kamarai vezető testületekben és európai szervezetekben is fontos tisztségeket visel, így a tárgyalási témák száma is gyorsan gyarapodott. A hagyományosan kamarai érdek- és hatókörbe tartozó témákon belül a kamarai jogkörök, a szakképzés, a duális képzés, a tanulószerződések, a gyakorlati képzés kontrollja, a békéltető testületek munkája, az építőipari cégek regisztrációs rendszere érdekelte különösen a vendéget. 

Ezen kívül szóba hozta, hogy szívesen vennék a kórházi ellátás színvonal-emelésével összefüggő kecskeméti tapasztalatokat, de a cégek által törvényileg nyújtható, különböző munkavállalói kedvezményekkel összefüggő tapasztalatokat is. 

Az erdélyi vendég tájékoztatást adott arról, hogy milyen szakmastruktúrát illető prioritásokat döntöttek el - a városvezetéssel közösen - az erdélyi város ipari parkjának benépesítésével kapcsolatban, amelynek folyamatában akár kecskeméti beruházókat is várnak, a gyakorlati tapasztalatok ismertetésén túl.

Kövessen minket a Facebookon is!