Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 5. 14:53

A bugaci Karikás Csárda ételadománya: kelkáposzta főzelék marhapörkölttel

Képgaléria
A bugaci Karikás Csárda ételadománya: kelkáposzta főzelék marhapörkölttel
A Kiskunsági Nemzeti Park bejáratánál található a Karikás Csárda. Az 1993-ban átadott épület kívül-belül őrzi a népi építészet hagyományait. A fehér falú, nádtetős építmény, kis ablakokkal, árnyas udvarával a romantikus alföldi hangulatot idézi. Mesterszakácsuk, Kun Péter különös figyelmet fordít a tradicionális magyar konyha jegyeinek megőrzésére. Olyan különlegességnek számító húsokból varázsol ételeket, mint az őshonos rackajuh, szürkemarha vagy mangalica. Ennek az étteremnek a tulajdonosa, Kovács Zoltán ajánlott fel mintegy százhúsz adag ételt hétfőn a kecskeméti Wojtyla népkonyha szegényeinek: kelkáposzta főzeléket marhapörkölttel - mindenki legnagyobb megelégedésére. (Fotók: Mátyus István)

Ebédosztás előtt Farkas P. József, a népkonyha alapító igazgatója kért szót az étkezőben. Örömét fejezte ki, amiért szabadsága alatt több barátság is szövődött az intézmény gondozottai között. Mint fogalmazott: „A jóra gyakran reagálunk jóval, a rosszra azonban csak rendkívül ritkán adunk pozitív választ. Ha az elmúlt két hétben egyszer is sikerült ezt itt megvalósítani, úgy hiszem, jó ügyet szolgálok.”

Molnár Zoltán intézményvezető pedig párhuzamot vont Szent II. János Pál pápa és Kalkuttai Teréz anya lelkisége, munkássága között, majd bemutatta a délelőtti ünnepi szentmisére a házba érkezett Dominik és Romana nővéreket, a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend tagjait, akik Érden lelkigondozással foglalkoznak, valamint ebédet osztanak az ottani rászorulóknak. Közös imádság után ezt tették most Kecskeméten is, a Karol Wojtyla Barátság Központ szegényei társaságában.

A Kalkuttai Teréz anya szentté avatása alkalmából az intézményben celebrált szentmiséről szóló beszámolónkat ITT olvashatják.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház