Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 6. 20:05 | Szerző/forrás: keol.hu

A Tiszakécskei járás értékei mutatkoznak be Kecskeméten

A Tiszakécskei járás értékei mutatkoznak be Kecskeméten
2016. szeptember 9-én, pénteken újra „Bács-Kiskun a mi megyénk" rendezvény lesz Kecskeméten, a Megyeháza előtt. A Tiszakécskei járást bemutató programot Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Kovács Ernő kormánymegbízott nyitja majd meg aznap 9.00 órakor. Az ünnepélyes megnyitót és a rendezvényt a térség polgármesterei is megtisztelik jelenlétükkel.

Ebben a hónapban a Tiszakécskei járás értékei költöznek a Megyeháza elé: megtudhatjuk, milyen kincseket rejt és szolgáltatásokat nyújt ez a térség, melyek miatt mindenképpen érdemes a Tisza vidékére terveznünk a jövő évi nyaralásunkat.

Megismerhetjük a tiszakécskei járás településeire jellemző, ősi mesterségeket, a hagyományos, tájjellegű termékeket, átérezhetjük a halászat hamisítatlan hangulatát, bekukkanthatunk egy igazi gazdaudvarba, Repáruk Dezső pedig megmutatja majd nekünk, hogyan készül és működik a tekerőlant.

Lesz minden, mi szem szájnak ingere: megkóstolhatjuk az utánozhatatlan tiszai harcsapaprikást, különféle mangalica termékeket, házi kenyeret, lekvárt, hidegen sajtolt olajakat és természetesen a környék borait. A gyerekekre is gondoltak a szervezők: a halászat témakörére épülő kézműves foglalkozásokat tartanak majd a számukra.

Kövessen minket a Facebookon is!