Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 9. 22:22

Hivatalosan is átadták a Ritz kecskeméti telephelyét

Képgaléria
Hivatalosan is átadták a Ritz kecskeméti telephelyét
Ünnepélyes keretek közt avatták fel péntek este a nemzetközi Ritz cég kecskeméti telephelyét. Az 1904-ben Hamburgban alapított, minősége és megbízhatósága miatt ismert cég egy nemzetközi háttérrel rendelkező ipari vállalat, mely a vezető gyártók közé tartozik a kis- és középfeszültségű váltók, érintésvédett áram-sínrendszerek és a speciális felhasználású teljesítménytranszformátorok gyártása terén. Mára már szerte a világon 7 telephellyel rendelkeznek.

Kecskeméten 1996-ban egy bérelt kb. 4000 négyzetméteres csarnokban kezdődött meg a termelés Kadafalván 20 fővel. 2013-ban - számos jelentős fejlődési mérföldkövet átlépve -eldőlt: a Ritz csoport állandó telephelyet szeretne építtetni, ezzel is biztosítva a tartós és minőségi váltógyártást Magyarországon. Ekkor vásárolták meg a jelenlegi telephelyet és épült fel az gyártócsarnok és az irodaépület közel fél év alatt összesen 7680 négyzetméteren.

Az immáron saját tulajdonban lévő telephely másfél milliárdos beruházást jelentett a cégnek, melyet teljes mértékben saját tőkéből fedeztek. A munka itt már 2016. január óta működik, az avatással azért vártak idáig, mert így egyszerre 3 jubileumot ünnepelhetnek: a cég kecskeméti jelenlétének 20 éves, az osztrák cég alapításának 60., a hamburgi anyavállalat alapításának pedig a 70. évfordulóját.

A rendezvényt Prof. Dr. Ingmar Grambow alapítványi kuratórium elnök nyitotta meg, aki ünnepi beszédében elmondta: fontos szerepet tölt be a kecskeméti cég, hiszen a világszinten alkalmazott munkatársak 1/6-a dolgozik a hirös városban. Büszke az újonnan avatott gyáregységre, mely véleménye szerint a legszebb az összes között. Megtisztelte jelenlétével az ünnepséget dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét város alpolgármestere is, aki ugyancsak kifejezte örömét az iránt, hogy a Ritz városunkat választotta. Az hogy a több éves bérlés után saját telephely vásárlása mellett döntött a vezetőség, arról árulkodik, hogy nem vizsgázott rosszul Kecskemét. Gratulált mindazoknak, akik valamilyen formában részt vettek a munkában és felajánlotta az önkormányzat jövőbeni segítségét is.  

Kövessen minket a Facebookon is!