Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 10. 11:16 | Szerző/forrás: keol.hu

A Richter Egészségváros Kecskeméten - 2016

Képgaléria
A Richter Egészségváros Kecskeméten - 2016
Eddig 51 településen járt Magyarországon a Richter Egészségváros, de Kecskemét az első, ahol második alkalommal jelentek meg. A szombati program a megyei kórház elől induló „Egészségsétával" kezdődött. (Szöveg: keol.hu, fotók: Mátyus István / Alföldi Civil Napló)

Szeptember 10-én, szombaton Kecskemét főterére települt a Richter Egészségváros. A Richter Egészségváros programsorozat célja, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése és fenntartása érdekében. Ezúttal is szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, sokakat érintő fizikai és lelki betegségekről tartott előadásokkal, és nagyszerű családi programokkal készültek a szervezők.

 

 

A főtéren felállított színpadon 10 órakor Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is üdvözölte a jelenlévőket, majd a megyei kórház igazgatója, Dr. Svébis Mihály árulta el, hogy véleménye szerint a Richter 2 millió forintos adományát legalább 8 millióval fogják megtoldani az egészségnap résztvevői. Ennyi pénzt ugyan még soha nem sikerült egyetlen településnek sem összegyűjtenie, de ő bízik a kecskemétiekben.

A támogatás mértéke ugyanis a helyi lakosok aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli. A cél újszülöttek-koraszülöttek gyógyítására szolgáló lélegeztető gépek, valamint több funkcióban működtethető infúziós ágyak beszerzése a kecskeméti kórház számára.

Kövessen minket a Facebookon is!