Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 11. 22:47 | Szerző/forrás: keol.hu

Korcsoportjában Hajdú László Európa negyedik legjobb hosszútávúszója

Képgaléria
Korcsoportjában Hajdú László Európa negyedik legjobb hosszútávúszója
A 2016-os Masters EB eredménye Rijekában szeptember 10-én a kecskeméti Hajdú László (HaL) számára egy 4 hely. HaL mint mindig, most is elégedetlen, pedig csupán icipicivel csúszott csak le a dobogóról...

Hajdú László (HaL), a Bácsvíz KVSC masters úszóversenyzője a londoni medencés Európa bajnoki második helyezése után a hosszútávúszásban próbálkozott egy még nemesebb éremért szerencsét próbálni. A nyáron végigúszott, versenyzett hónapok után jó reményekkel indult a távnak. 

Rijeka gyönyörű tengerpartja ideális helyszíne volt most szombaton az öt kilométeres úszásnak. Az előző napok magas hullámai elcsitultak, így Laci korcsoportjának 52 versenyzője 15 órakor nekivágott. A futam különlegessége, hogy ugyanakkor indult Boronkay Peti is Rióban: Laci - mint elárulta - erre is gondolt, mikor a táv feléig jutva az ötödik helyen fordult. 

Sajnos, a bóják nem a megbeszéltek szerint voltak, így ekkor kicsit elnyúlt a vezetők sora. HaL nem jól fordult, és csak a finisben tudott egy helyet javítani. Elmondása szerint kicsit többet volt „szellemében" a közelmúltban elhunyt édesanyjával, próbált beleadni mindent, ez a verseny így sikerült... Európa negyedik legjobb hosszútávúszója lett a 7. korcsoportban.

Utólag mit is mondhatnánk? Aki a 24 órás úszóünnepet teljesíti egymaga 73,3 km, Londonban második, Rijekában negyedik, az méltán érdemli meg az elismerést.

Kövessen minket a Facebookon is!