Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 16. 09:52

Korcsoportjában Hajdú László Európa negyedik legjobb hosszútávúszója

Korcsoportjában Hajdú László Európa negyedik legjobb hosszútávúszója
Szeptember 10-én Rijekában rendezték meg az idei Masters Úszó Európa Bajnokságot. A nemes megmérettetésen Hajdú László (HaL) kecskeméti versenyző 5000 méteren 52 résztvevő közül 4. helyezést ért el, hajszállal lemaradva a dobogóról. És ez sajnos nem a véletlennek, gyenge erőnlétnek vagy esetleges felkészületlenségnek tudható be - jegyezte meg HaL kissé elkeseredve. (Fotó: Tódor Norbert)

Ami a tavaszi-nyári hosszútávú úszóversenyeken elért eredményeit illeti, Hajdú László, a Bácsvíz KVSC masters úszóversenyzője igazán büszke lehet magára. London, 800 méteres gyorsúszás: 2. helyezés. Balatonfüred: országos bajnokság, 1. helyezett. Kolozsvár, Magyarkanizsa, Zombor: 1. hely. Gyula, országos bajnokság medencében: 1. helyezett. Porecs, horvát bajnokság: 1. helyezés.

- A közelmúltban veszítettem el édesanyámat. Túl közel van még. Érzelmileg felzaklatott állapotban voltam, nem tudtam kellőképpen a versenyre koncentrálni. Ezért lettem „csak” Európa negyedik legjobb hosszútávúszója a 7. korcsoportban Rijeka gyönyörű tengerpartján - adott magyarázatot szomorúságára. - Sajnos, a bóják nem a megbeszéltek szerint voltak, így ekkor kicsit elnyúlt a vezetők sora. Nem jól fordultam. Emellett bepárásodott a szemüvegem, ami miatt meg kellett állnom. E két aprónak tűnő momentum miatt előztek meg. Csak a finisben tudtam egy helyet javítani. Próbáltam beleadni mindent, ez a verseny így sikerült - tette hozzá.

- A masters sport társadalmi elismertségéért folytatok küzdelmet, különös tekintettel a riói olimpiára. Szeretném, ha az idősebb korú sportolók teljesítményét is ugyanolyan megbecsülés övezné, mint a fogyatékkal élők küzdelmét. A munka mellett végzett sporttevékenység is hasonló értékeket képvisel. Az életkor előrehaladtával fizikai képességeinket is fejleszteni tudjuk. Szeretnék példát mutatni azoknak az embertársaimnak, akik az élet egyéb kihívásaiban nem találnak kapaszkodót, vigaszt; ezáltal megmutatni, hogy a legmélyebb gödörből is van kiút - mondta. - Támogató barátaimnak köszönhetem, hogy sportolhatok, célokat tűzhetek ki magam elé, és készülhetek a jövő évi világbajnokságra.

- Külön szeretném kiemelni a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ hozzám való viszonyulását – fűzte hozzá. - A népkonyhán megforduló nehézsorsú embereknek nemrégiben élménybeszámolót tarthattam, és Farkas P. József alapító igazgatónak köszönhetően rendszeresen igénybe vehetem az intézmény szolgáltatásait. Őt egyébként még a Spreading együttes korszakából ismerem, ugyanis gyakran felléptünk az általa szervezett rendezvényeken. Sok neves személyiséget ismerhetek meg a népkonyhán. A versenyzésemmel én is igyekszem támogatókat megnyerni a Wojtyla Ház nemes ügyének.

- A következő nagyobb „dobásom” az Univer 24 – Az úszás ünnepe elnevezésű megmérettetés lesz jövő februárban. A résztvevőknek 24 órán keresztül kell úszniuk úgy, hogy 3 óránként lehet 10 perc pihenőt tartani – tette végül hozzá. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház