Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 16. 10:18

Azt adjuk, amit másutt mi is szeretnénk kapni

Képgaléria
Azt adjuk, amit másutt mi is szeretnénk kapni
Érsekcsanád központjából egyetlen út vezet a Duna-partra, a Veránka-szigethez. Itt a szigettel szemközt, az érsekcsanádi Duna-parton áll a RévCsárda! Felújítás után 2012. márciusában nyitotta újra Tinusz Gábor és családja. (Fotók: Mátyus István)

– Anno, mikor világra jöttem, már két hetes koromban megérkeztem Gemenc szívébe, Veránka szigetre. Nem mint Maugli, hanem szép fehér puha babaruhában, mózeskosárban szüleimmel, nagyszüleim nyaralójába, ladikkal a Dunán átkelve! Már akkor megcsapott az uszadékfa füstje, a halászlé semmihez nem hasonlítható, honvággyal felérő illata – meséli. (Elmosolyodik.) – Kicsit később, megmutatta nagyapám, hogyan lehet az „epörfa” alatt, a csónakkal ereszkedve csendben úszós pecával domolykót csalni a horogra. Eljött az idő, mikor már egyedül keszegeztem és remek halleveseket készítettem, persze a papa mindig figyelt félszemmel. Majd jöttek a „nokedlis halak” a keszegsütések és a halpörköltek, néhanapján szalonnasütéssel ötvözve. Szuper nyarak voltak! És mindez itt a Duna-parton, Érsekcsanádon – ad betekintést Gábor gyermekkora varázslatos világába.

– Ezek a felejthetetlen és meghatározó élmények miatt álmodtam meg, és nyitottuk a RévCsárdát, ahol szeretnénk mindenkinek megmutatni azt, amit kaptam gyermekkoromban nyaranta – tér ki arra, hogyan keveredett gépjármű üzemmérnökként a vendéglátós szakmába. – Bátorság kellett ahhoz, hogy gazdasági válság idején éttermet nyissunk, de mi akkoriban szereztünk hírnevet. Jól kell csinálni, és akkor nincs válság! Nem reklámozunk, mégis valahogy mindenki idetalál. Szájhagyomány útján terjed a hírünk – teszi hozzá.

– Sütünk-főzünk, de csak a türelmes és arra fogékony vendégeknek. Mi magunkat, az egykori veránkai nyarak hangulatát és életérzését szeretnénk minden halételt kedvelő vendégnek megmutatni! – folytatja. – Mi nem kapkodunk, így vendégeink sem tudnak sietni. Itt csak madárfütty van, meg nyugalom és béke. Nálunk garantáltan megnyugszik a lélek. Kizárólag telefonos bejelentkezés alapján fogadunk vendégeket. Személyre szabva készítjük el az előzetesen megrendelt, „kézműves ételt”; gyakorlatilag vendégeink szeme láttára főzünk, tehát nem előre. Azt adjuk, amit mi is szeretnénk kapni, ha valahová elmegyünk.

– Abszolút friss, minőségi kézműves alapanyagokat használunk, ételeink tömeggyártásban készült összetevőket nem tartalmaznak. Halászlén és más egyéb, például kukoricalisztben sült halételeinken túlmenően többek között szürkemarhából és házi buciból készült „kézműves hamburgert”, kemencében sült húsokat, házi desszerteket, kézműves gyümölcsleveket, szörpöket, söröket is kínálunk. Utóbbiakban nincs tartósítószer és nem pasztőrözzük őket. Egyik különlegességünk a fordított szilvás gombóc: kívül a szilva, belül a gombóc.

– Érezzék jól magukat, ugorjanak vissza gondolatban a gyerekkori nyaralások hangulatába és egyenek nálunk egy finomat – akár télen is, kandalló mellett! Többet nem szeretnék mondani, jöjjenek el, kóstolják meg ételeinket itt, az érsekcsanádi Duna-parton! – üzente Tinusz Gábor mindenkinek, amint kikísért bennünket. (Az ajtónál integet.)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház