Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 27. 18:24 | Szerző/forrás: keol.hu

Hagyományőrző Bács-Kiskun megyei tűzoltócsapat a dobogón

Hagyományőrző Bács-Kiskun megyei tűzoltócsapat a dobogón
Budapest adott otthont a IX. Nemzetközi és II. Kárpát Haza Hagyományőrző Tűzoltó Versenynek, melyre tizennégy hazai és tizennyolc külföldi csapat nevezett. A megmérettetésen a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata is részt vett és bronzéremmel a nyakukban tértek haza a versenyről.

A IX. Nemzetközi és II. Kárpát Haza Hagyományőrző Tűzoltó Versenyre idén külföldről 18 csapat - köztük Szlovákia, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Erdély és Szerbia sportolói - míg Magyarországról 14 csapat érkezett. A verseny lelkes nézőközönsége hatvanegy futamon keresztül szurkolhatott a harminckét csapatnak, akik nyolc különböző csoportban indultak.  A feladatok végrehajtásához kreatív szellemre és igazi csapatjátékra volt szükség. A versenyzőknek a feladat sikeres végrehajtásához szögeket kellett beverni, állatot menteni a kéményből és egy labdát vízsugárral létrán feljuttatni.

Régen a tűzoltó szekerek elé lovakat fogtak be, azokkal húzták a szereket. A hagyományőrző kocsifecskendő verseny egy olyan rendhagyó verseny, ahol a résztvevők megmutathatják régi kocsi-fecskendőiket, ruházatukat és felszerelésüket az érdeklődőknek, és bemutathatják ezen felszerelések használatát.

(Fotó: Kovács Sándor)

Kövessen minket a Facebookon is!