Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 28. 19:48 | Szerző/forrás: keol.hu

Átaludta a részeg férfi a Kecskemét határában okozott halálos balesetet

Átaludta a részeg férfi a Kecskemét határában okozott halálos balesetet
Egy 24 éves férfinek kellett meghalnia egy eszméletlenül felelőtlen cselekedet miatt. A furcsa baleset okozója egy részegen alvó férfi, akinek a vérében 2,22-2,27 ezrelék volt a véralkohol koncentráció. Az ügyben szeptember 27-én, kedden folytatták a büntetőpert a Kecskeméti Törvényszéken. Elsőfokú ítélet októberben várható.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2015. január 14-én napközben folyamatosan alkoholt fogyasztott, majd a kora esti órákban Kecskemétről Lajosmizsére akart busszal utazni. Ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a leszállás helyét elvétette, ezért gyalogosan közlekedett tovább az 52. számú főúton. A vérében 19 óra 15 perckor 2,22-2,27 ezrelék volt a véralkohol koncentráció. A vádlott az ittassága miatt az úttesten elfeküdt, mely során a forgalmi sáv jelentős részét elfoglalta, ráadásul sötét ruházatot viselt.

Ekkor érkezett a helyszínre Solt felől egy tehergépkocsi, melynek vezetője a vádlottat féktávolságon belül vette észre. Ezért elütésének elkerülése érdekében a járművét hirtelen balra kormányozva áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba és itt összeütközött a vele szemből érkező személygépkocsival. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, míg utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetet követően az ittas vádlott az úttestről felállt, majd a helyszínt gyalogosan elhagyta. Anélkül, hogy a sérültek részére segítséget nyújtott volna.

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Kövessen minket a Facebookon is!