Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 29. 20:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Veszélyes áruk vasúti szállítása - aranyérmes Bács-Kiskun megyei csapat

Veszélyes áruk vasúti szállítása - aranyérmes Bács-Kiskun megyei csapat
A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata az Országos RID (a veszélyes áruk vasúti szállításának ellenőrzése) vetélkedőn is a dobogó legfelső fokára állhatott. A győztes csapat tagjai: Csikós Csaba tűzoltó alezredes és Almási Csaba tűzoltó zászlós.

Idén első alkalommal rendezték meg a veszélyes áruk vasúti szállításának (RID) ellenőrzését végző katasztrófavédelmi szakemberek országos szakmai vetélkedőjét. A rendezvény a hivatásos katasztrófavédelmi szervek állományában szolgálatot teljesítő ellenőrök szakmai tudását és felkészültségét hivatott felmérni. A vetélkedőt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezte meg.

Az első országos szakmai megmérettetésen a főváros és a tizenkilenc megyei igazgatóság csapata vett részt. A kétfős csapatokat olyan, az iparbiztonsági szakterületen jártas katasztrófavédelmi szakemberek képviselték, akik rendszeresen részt vesznek a veszélyes áruk vasúti szállításának ellenőrzésében, valamint az elmúlt években szervezett központi képzéseken és a gyakorlatokon.

Az összesített pontszámok alapján a verseny győztese a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata lett. Csikós Csaba tűzoltó alezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője és Almási Csaba tűzoltó zászlós, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Labor technikusa.

(Fotó: Zala MKI)

Kövessen minket a Facebookon is!