Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 30. 19:34 | Szerző/forrás: keol.hu

1956 - Emlékkiállítás nyílt Kecskeméten

1956 - Emlékkiállítás nyílt Kecskeméten
A fa fellobbant, a szén szerteszállt... című, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából készült emlékkiállítás részlete a megnyitó napján, 2016. szeptember 29-én. (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Hatvan évvel ezelőtt a magyar nemzet megmutatta a világnak, hogy a szabadságot nem lehet gúzsba kötni - jelentette ki Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke csütörtökön Kecskeméten, a Lestár téri volt ÁVH-s épületben rendezett 1956-os emlékkiállítás megnyitóján.

Az 1958-ban mártírhalált halt Szobonya Zoltán ügyvédnek emléket állító tárlaton a vallató- és börtöncellát, és az igazságért halni is kész ember hétköznapjait megidéző egységek mellett, külön terem idézi meg az 1950-es évek militáns világát. A ritka tárgyegyüttes Polgár Zoltán keceli gyűjteményéből való. A tárlatot a Kecskeméti Katona József Múzeum ifjú történész-muzeológusának, Hajagos Csabának  irányításával és forgatókönyve alapján a város e közgyűjteményének restaurátor és kiállítás rendező műszaki csoportja rendezte. 

Kövessen minket a Facebookon is!