Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 30. 19:37 | Szerző/forrás: keol.hu

Megkezdődött az Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

Megkezdődött az Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten
Sokszínű hagyományőrző programok várják szeptember utolsó hétvégéjén az érdeklődőket az Őszi Helyi Termék Ünnepen, amelyet a Kecskemét Város Napja programsorozathoz kapcsolódóan rendeztek meg a kecskeméti tanyai termék piac 3. évfordulója alkalmából.

Ötödik alkalommal, 2016. szeptember 29. - október 1. között rendezte meg Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének támogatásával. A csütörtökön megnyitott háromnapos rendezvény bőségesen kínál minden korosztály számára programokat. A főtéri rendezvényt Kecsklemét önkormányzata képviseletében Bogasov István térségi ügyekért felelős tanácsnok, Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke, valamint Tóth János, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnökhelyettese köszöntötte.

Néptánc együttesek, tánccsoportok, citerazenekarok, népi játékok, népi kismesterségek bemutatója, állatsimogató garantálja minden korosztály részére a kellemes időtöltést.

A rendezvényen fellép többek között a Mikropódium Családi Bábszínház Gulyás Terka című bábjátékával, a Mátyás Király Citerazenekar, a Ballószögi Népdalkör. A Momentán musical csoport előadásában musical slágerek hallhatók, a Hírös Barackvirág Tánccsoport hagyományőrző néptánc műsorral mutatkozik be. A Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Köre Művészeti Csoportjának verses-zenés összeállítása lesz hallható, a Vadhajtás citerazenekar népzenei műsorral jelentkezik, valamint a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar és a Naplemente Népdalkör is fellép. Gáspár Dávid operettslágerek énekel, a Horváth-Deák Classic Duo klasszikus gitárzenei produkcióját és a Kecskeméti ÜtHősök produkcióját élvezhetik a nézők, valamint táncházakon mulathatnak az Őszi Helyi Termék Ünnep résztvevői.

Állandó programokról is gondoskodtak a szervezők. Az Aranyhomok Portéka tanyai termék és kézműves vásár ajándékkínálattal várja vásárlóit. Kézműves bemutatók, szőlőfajta bemutató, mustkészítés és mustkóstoló, helyi termék kóstolók színesítik a programot. A legkisebbeket hagyományőrző gyermekprogramok várják, valamint állatsimogató a Kecskeméti Vadaskert szervezésében.

A szüreti dekorációt a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola készítette.

Nyitvatartás: péntek-szombat 10:00-20:00

Kövessen minket a Facebookon is!